ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

REFERÈNDUM INDEFECTIBLE

El camí es clar i no deixa lloc a invents de pa sucat amb oli. El referèndum si o si serà una realitat perquè així ho diu el full de ruta acordat, perquè hi ha voluntat política i perquè una majoria de la societat catalana el vol. Encara tindriem una gran empenta com es l’Estat espanyol amb intents ja desesperats d’evitar el que no es evitable. Una operació diàleg que consisteix en parlar amb els líders unionistes i viatjar a Barcelona sovint, fantàstic.

El Periodico aquest cap de setmana, un dels mitjans que més campanya farà pel no i on les notícies van encaminades a la desorientació caient amb ridículs monumentals, ja que un titular on et diguin que el referèndum divideix als catalans com a idea base, quan les dades que presenten ho desmenteixen i alhora en presenten de molt més significatives dona idea de la credibilitat del mitjà. Nomes un 14% de catalans s’oposen al referèndum, suposo gent de dubtosa qualitat democràtica. El Si guanyaria clarament 55-45, i el mitjà diu en titulars que el vot favorable no arribaria a la meitat al comptar com a no la no participació. Tot un despropòsit que conjuntament amb La Vanguardia ens oferiran un recital de titulars dignes de posar en el futur museu de la República Catalana.

El TC rema en la mateixa direcció, i ara contra els representants de Junts pel Sí i CSQP a la Mesa del Parlament per no haver evitat la votació de le conclusions de la comissió del procés constituent i així donar l’autoritat a Ciudadanos i PSC en la mateixa, en una deriva que ja salta totes les regles democràtiques vistes, si es que mai n’han tingudes.

El Periodico insisteix en les seves enquestes on es referma la majoria independentista al Parlament, però insisteix que Esquerra en solitari guanyaria clarament uns comicis autonòmics, esclar. Una clara aposta per dividir les forces i barrejar l’eix esquerra i dreta amb el nacional i així torpedinar la voluntat popular. Francament crec que també fan tard.

Moltes veus s’han aixecat contra la Presidenta de la Diputació de Barcelona Merce Conesa que contemplava la possibilitat de no realitzar el referèndum. Greu errada a aquestes alçades, de totes maneres en l’entrevista sencera també es llegeix de l’importància dels municipis en aquesta culminació del procés i altres consideracions lògiques segons els esdeveniments que hi hagi i el paper de l’institució que presideix. Seria bo no amplificar-ho tot, i també evitar dels nostres representants dubtes respecte el que no ha de generar cap dubte.

En definitiva, cadascú la seva feina, i sigui l’abril, el juliol o el setembre com marca el full de ruta. La campanya es pel sí, i de fet els Parlaments europeus cada cop tenen la vista més posada en els passos que seguim i això es un altre punt a favor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.