ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RECUPERAR LA CONFIANÇA

Un cop assolit l’acord pel 27 S i un full de ruta que estan acabant de tancar, ara cal recuperar la confiança entre els partits, i entre aquests i la societat civil. Una confiança trencada i que necessita el seu temps per aprendre de les errades comeses i tancar les ferides.

Hi ha un objectiu comú i una determinació clara per dur-lo a terme. Ara vindran époques de grans tensions ja que l’Estat espanyol no es quedarà de braços creuats mirant com la gallina dels ous d’or va fent les seves estructures d’Estat i lleis propies per emprendre el vol. Cal estar preparats per querelles, declaracions, casos de corrupció i tot el joc brut que ja estem acostumats.

Tanmateix, aquestes dificultats nomes es superaran amb la unitat, aquesta que ha fet que partits i societat caminin plegats i assoleixin totes les fites que s’han proposat fins ara amb nota. Precisament per llepar les ferides i superar aquesta fase de trencament era inviable unes eleccions en poc temps i amb uns resultats molt perillosos.

Per altra banda sentint les reaccions ahir dels dos partits que de moment s’han despenjat de l’acord caldria fer una reflexió. ICV, vull creure que una part i malauradament la que ostenta el poder amb en Joan Herrera al capdavant ha triat salvar les cadires aferrats a aquest pol esquerra i dreta, i la demagògia per bandera, fent l’ullet a Podemos per evitar el desastre i renunciant al dret a decidir, ja que Herrera sap perfectament que la situació catalana es la que es, i difícilment es poden obtenir més recursos sinó es controlant els propis per fer millors polítiques, criticant uns pressupostos socialment, quan el més del 70% esta dedicat a aquest tema, amb una quantitat inferior ja que depenem dels prestecs de l’Estat, que no regals com ens volen fer creure. Caldria demanar el sector favorable a l’Estat propi d’aquest partit una pressió efectiva per la seva suma.

Alhora, tenim la CUP, uns actors que cal dir dels més honestos del procés, i que amb les seves denúncies, moltes d’elles veritat, però que per la mateixa responsabilitat ara caldria les seves aportacions a aquest full de ruta i a les properes eleccions al 27 S, per posar el país per davant del partit, com de fet denuncien. Es una oportunitat única i els acords sempre es resolen amb cessions de tothom. Cal també refer aquests ponts, no ens podem permetre fisures dins el bloc sobiranista si volem guanyar.

En definitiva, 8 mesos per poder arribar més forts que mai, i això es la nostra responsabilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.