ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RECODER I LA INDIGNACIÓ SENSE SENTIT

General

El conseller de Territori i sostenibilitat Lluís Recoder, no descarta la possibilitat de presentar recurs al Tribunal Constitucional,  si el govern espanyol no compleix el que marca el nou Estatut Català en matèria d’inversions d’infraestructures a Catalunya, ignorant que aquest tribunal ja va dictaminar sobre aquesta qüestió amb la retallada estatutària, realment o ens prenen per uns absoluts ignorants, o se’ns riuen a la cara directament. Reclamaria una mica més de seriositat o rigor, i prou de bromes com aquestes, ja que el dia 28 de desembre ja ha passat.

Efectivament, el conseller diu en un entrevista que s’hauria de parlar del tema, ja que desprès de la retallada no es pot permetre noves rebaixes, i ha amenaçat amb un enuig grandiós. Ens diu que va parlar am el ministre de Foment espanyol José Blanco, i van quedar per tornar-se a reunir un cop el nou conseller es posi al dia, sobretot en les xifres de la famosa addicional tercera, que ens diu que l’Estat ha d’invertir en obra pública l’equivalent a l’aportació catalana al PIB, remarcant un pressupost de 900 milions d’euros ha repartir entre quatre o cinc comunitats, quan a Catalunya sola ja li tocarien uns 960 milions. Per altra banda ha recordat l’obra competència de Foment del quart cinturó, i el seu alentiment.

Realment no se a qui vol enganyar el conseller, perquè no crec que sigui un passerell, però bromes macabres com aquesta no son una bona carta de presentació. Ens diu que el pressupost espanyol no reflecteix en absolut les inversions que ens correspondrien, amb una gran diferència sempre a la nostra contra, i no recorda que el constitucional ja va dictar sentència en matèria d’inversions, i no considerava vinculant, ni amb cap obligació a l’estat de complir amb cap quota, ni obligació a invertir cap quantitat a cap territori concret, per tant queda ben clar que la addicional es paper mullat, i com ha passat cada any Madrid no l’ha complert, simplement perquè no en te cap obligació, per tant portar això al mateix tribunal, es una presa de pel a la ciutadania que no ens mereixem. Crec que seguir ignorant la sentència de l’Estatut, i les seves retallades deixant el text amb paper de fumar, i mirar cap un altre costat amb temes com la llengua i la immersió lingüística, el finançament de regim comú, i res de cap pacte fiscal diferent, o la no obligació de cap inversió a Catalunya, i els posteriors atacs que rebrem, es una irresponsabilitat que ja passa de mida. Igual que reclamar rapidesa en l’obra de Foment del Quart Cinturó, quan amb dades a la mà, es una realitat com s’executen les obres en altres territoris i com a Catalunya, reclamar una igualtat amb això, es simplement fer volar coloms.

L’Estat simplement esta executant la seva sentència, ja que aquesta si que la pensen fer complir, i nomes es demana que el govern català si ha decidit no fer cap pas endavant, i seguir insistint amb la nostra autonomia de pa sucat amb oli, i la nostra Generalitat orfe de poder real, no enganyi mes a la població, i no vulgui treure pit en temes que saben no tenen volta enrere.

En definitiva, demanem coherència al nostre govern, i dir ben clar que les coses son com son, i si la covardia o el convenciment els porta a no admetre que amb el sistema autonòmic tot estar ja escrit, i absurdament es segueix insistint, com a mínim tinguin la decència, ja que la dignitat fa temps que l’han perduda, de no voler-nos prendre el pel.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.