ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

REACCIONS DE CAVERNA

Sense categoria

Com no podíem esperar d’altra manera, l’Estat espanyol viu una mena de concurs de qui la diu més grossa.  En tenim una bona col-leció, en Rubalcaba dient que nomes falta un Senat autonòmic per ser un Estat Federal, la Rosa Diez demanant la supressió de l’Autonomia catalana, el suposat filòsof Fernando Savater dient que es la protesta del ric, o la Soraya dient que som una espiral poc reflexionada. En fí, tot una sèrie de declaracions que nomes han fet que començar, i que no poden fer anar enrere a ningú, més aviat produeixen llàstima per la mancança clara de bases democràtiques en un Estat suposadament democràtic.

El líder del PSOE diu que no es pot discutir el concert, i per tant negant el pacte fiscal i l’inexistent federalisme, els socialistes catalans per tant queden en fora de joc total i vic times de les seves pròpies propostes. Fa riure sentir que amb un senat autonòmic, l’Estat Federal ja seria una realitat quan saben molt be que no es així. Ens parla d’incompresió mútua, molts catalans que creuen que Espanya no els entén, i molts espanyols que pensen que Catalunya vol marxar. Realment la primera te una argumentació llarga i dilatada al llarg de la historia que es de fàcil comprensió, i els fets ho corroboren, ara la segona part no es pot comparar amb la primera, ja que si perceben que volem marxar, primer que no es cap mal, en definitiva si una majoria democràticament ho vol, ha de ser acceptat, i segona s’haurien de preguntar el perquè, que si va molt lligat amb la primera frase. Desprès trobem el filòsof de UpyD Fernando Savater, que ens compara amb el milionari francès que davant  els nous impostos per rics va amenaçar amb la ciutadania belga, i diu que aprofitem la crisi per aixecar-nos de la taula abans de començar a perdre, parla de que no es viu pitjor que a altres llocs d’Espanya, i parla de la manifestació com victimisme ja que el arguments independentistes no van massa més lluny. Caldria dir-li al suposat filòsof, i una mentalitat molt propera al feixisme que el delata que no es cap amenaça, es la expressió de la veu d’un poble pacifica i democràtica, suposo que son conceptes massa elevats per ell, no ens aixequem de la taula, es que hi hem estat sen tats a la força durant els últims 300 anys, que es molt diferent, i no hi ha victimisme, hi ha afirmació nacional i anhel d’un futur millor amb tots els arguments que vulgui i mai en contra de ningú, es una etapa superada que ell encara aprofita,suposo que aquest cop si per la falta d’arguments.  La Rosa Diez ja s’ampara amb la Constitució que si una autonomia atempta contra l’interes general espanyol, ha de ser obligada a complir o abolir-la, traient aquells arguments tant ridículs de les nostres despeses amb ambaixades, i altres paranoies de partits xenòfobs com aquests. Potser caldria dir a aquest personatge que vol a travès de la llei tapar la boca de la gent i deixar la democràcia al racó, cosa que ja seria greu en qualsevol estat que es vulgui dir democràtics, per altra banda que parli de les ambaixades espanyoles, exercit, aeroports fantasmes, autovies sense cotxes o trens amb cap rendibilitat per posar uns exemples i veurà com les comparacions son odioses.

En definitiva, aquests son els arguments que anem sentint, i on per cert trobo a faltar aquests artistes, intel·lectuals o pensadors majoritariament anomenats d’esquerres espanyols que no han badat boca, i demostren quin es el seu vertader tarannà quan es tracta de Catalunya i de valors democràtics, i encara es pregunten perquè volem marxar.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.