ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RAIMON OBIOLS, SECTOR CATALANISTA AL PSOE-C?

Sense categoria

En una entrevista a aquest personatge sobre el seu futur, ens ha deixat unes quantes reflexions per conèixer, el que diuen sector catalanista del partit socialista, i que sembla no es tant clar.

Promotor de la conferencia oberta, ens diu que no vol renovar les ideologies  sinó acostar la política a la ciutadania per donar mes credibilitat, vol fer un plantejament real, i donat que el poble es nació vol parlar de qüestions nacionals, però rebutja les qüestions identitaries, ja què ser català no vol dir anar contra els que no ho son i utilitzar aquest factor per crear odis i enfrontaments.  Mes endavant, ens parla de la modernització del catalanisme basat en la realitat i no en fugides endavant, ja què vol dialogar amb tothom que ho vulgui, i acaba per afirmar que no sap si repetirà com a europarlamentari un cop mes.

 

Desprès de llegir la entrevista, no trobo cap diferencia amb el sector dominant al partit socialista, la conferencia oberta be a ser una Casa Gran o un moviment social per involucrar nous votants, ja què veuen a venir que amb la seva desaparició davant el seu germà gran acabaran sent un partit residual com ara ho es el seu gran rival a nivell estatal el PP, i això saben que ho estant guanyant a pols, i a mes des de Madrid no els importa el sacrifici a la Generalitat si poden obtenir altres redits a nivell de l’Estat.

 

Son uns plantejaments molt demagògics, i què ja han estat molt explotats, pel què han perdut molta credibilitat, quan ens parla del plantejament real i les no fugides endavant, dona per suposat que la independència es una fantasia a la ment d’alguns i que òbviament es inviable, i això com a mecanisme d’autodefensa es comprensible, però ell sap que no es cap imaginació, i què es un projecte que es perfectament real si la majoria ho vol com qualsevol altre projecte.  Aquest intent barroer de manipular la identitat pròpia amb enfrontaments i odis diu molt poc d’ell, ja què precisament la identitat que se’ns ha volgut imposar, i què ell defensa, des de fa prop de 300 anys precisament ha estat fruit de l’odi i el racisme mes absolut al poble català, amb un espoli financer, cultural i identitari de primer ordre, i de diverses formes depenent de l’època.

 

Castella no ha volgut mai la nostra integració respectant la nostra personalitat, sinó que ha optat per la via de la destrucció de la nostra identitat per assimilar-nos, i mai considerant que som part del seu estat, amb un menyspreu absolut cap a aquest territori, en poques paraules el que ha utilitzat com argument contrari es la medicina que hem tastat tots aquests anys, i com s’ha demostrat el diàleg amb una paret arriba un moment que no te sentit.

 

Per tant Sr. Obiols deixi de marejar la perdiu, i reflexioni sobre que ha fet el seu partit per defensar els interessos dels seus votants i dels catalans en general, i arribarà a la trista conclusió que ben poca cosa, ja què la seva prioritat es un altra, i tenim tot el dret a escollir una nova via ja què la que ens proposa està esgotada.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.