ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PUJOL, MAS I LA TURA

Sense categoria
El president Pujol ens diu que primer cal treure Catalunya del forat abans de pensar en la independència, per altra banda en Mas posa data a demanar el Concert Econòmic pel 2012, i la consellera de Justícia Montserrat Tura, acusa a les formacions que demanen el referèndum d’autodeterminació, de jugar amb els sentiments dels ciutadans, i que cal tocar de peus a terra.

La consellera Tura acusa de jugar amb els sentiments de la gent amb el referèndum, ja que expliquen una versió de la gent que no es certa, ja que no n’hi ha prou amb muntar una urna, sinó les dues terceres parts del Congrés, que inclouria el PP.  Ja que es la majoria necessària per un canvi a la Constitució, i insta a Iniciativa a fer-ho possible si es veu capaç amb els seus 2 representants de 350.  El líder convergent Artur Mas ja ha deixat veure la seva estratègia pel concert econòmic, que seria presentada el 2012 desprès eleccions espanyoles, i ha remarcat que no s’arriba al final del camí en 4 dies. Pel que fa a l’expresident Pujol, considera que primer s’ha de treure Catalunya del forat abans de pensar amb l’estat propi, tot i que cal deixar aquesta porta oberta. Creu que molts catalans se senten maltractats, i proclama el vot útil per Convergència.
La consellera te raó quan parla de voler confondre el personal, ja que l’estat mai autoritzarà un referèndum, i això ho saben ERC i ICV, i també saben de la majoria necessària tal com indica Tura per modificar la constitució, i poder fer aquesta consulta, que no cal ser molt espavilat per saber que mai faran.  Per tant juguen a enganyar la gent, i no volen veure que la única opció la va aportar Reagrupament amb la declaració unilateral d’independència al Parlament, què tant sols ens necessita a nosaltres.  De totes maneres alerta la consellera que faria falta al Congres el vot del PP, jo afegiria i el del PSOE, o es que dona per fet que aquest partit, el seu, esta a favor del dret a decidir, i de la democràcia en forma de consulta a la gent, ja han dit mil vegades que no, per tant la Tura vol fer trampa en aquesta qüestió, o s’ha equivocat de partit.
L’Artur ara ens posa data a una trampa als ciutadans, com es el concert econòmic. El TC li ha dit fins on pot a arribar Catalunya, i es al mateix lloc que la resta de comunitats autònomes, i amb un espoli d’un 10% del PIB, això es el màxim que ens pensen donar. Diu que el camí no es fa en quatre dies, però es fa caminant cap a l’objectiu, no agafant camins plens de trampes, i aquests si impossibles, que no escolta el Sr. Mas, cada proposta amb aquest concepte el porta a un ridícul espantós, que no se sap molt be on el vol portar.
En Jordi Pujol diu que primer treure del forat el país abans que la independència, precisament aquesta es la recepta per treure’ns del forat, no n’hi ha d’altre, amb les regles del joc actuals dictades des de Madrid, es pot fer millor gestió, potser si, però sobre la mateixa base miserable que tenim ara. Per tant intenta enganyar també a la gent, i proposa un vot útil, que jo diria útil per fer que, aquesta es la pregunta.
En definitiva tres missatges trampa per la població, que te que suportar aquesta misèria, per no voler encarar la solució definitiva per Catalunya.
 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.