ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PUIGCERCÓS ES DONA LA EXCLUSIVITAT PER L?ESQUERRA PER LA INDEPENDÈNCIA

General
En una entrada la bloc del líder republicà Joan Puigcercos, ha avisat que el nacionalisme radical intolerant es un fre per l’assoliment de l’estat propi, vol fer partícip del procés a la nova immigració, i fent unes comparacions amb la situació que viu al Quebec respecte Canada, arriba a afirmar que la proposta sobiranista nomes reeixirà des de l’esquerra o centre esquerra, i mai des de la banda conservadora, en una actitud de prepotència que caldria esmenar, i que va molt lligada amb aquesta falsa superioritat moral de les esquerres respecte a qualsevol altre opció.

En Puigcercós, ens descriu les similituds entre Catalunya i el Quebec, però també les diferències, entre les quals el respecte dels anglòfons de Canada a la llengua francesa predominant al Quebec, i que ningú qüestiona com a llengua vehicular, i amb un acord per la igualtat de les dues. La segona es la celebració de referèndums, dels quals ja en porten dos, i l’últim amb victòria per la mínima dels partidaris de la unió, amb una campanya amb els seus punts foscos, però res comparat amb l’estat espanyol. Un punt a favor de Catalunya es la inclusió de la nova immigració a les consultes, en contraposició al Quebec, amb actituds més distants, i el discurs excloent de l’espanyolime. Un exemple es l’augment del coneixement i us de la llengua catalana entre aquest sector de la població, gracies en molta part a les aules d’acollida, i el programes lingüístics, on critica l’actual conseller per la seva retirada. Per últim destaca que la independència serà possible amb aquesta actitud inclusiva, i posa la Catalunya pura i nacionalisme radical com gran destorb, i amb la premissa que nomes serà possible des de l’esquerra o centreesquerra, però mai de postures conservadores.
La visió del líder republicà, primerament es basa en unes comparances que son impossibles, ja que no podem comparar un estat democràtic i modern com el Canada, amb una democràcia de fireta com l’espanyola, amb unes mancances fruit de l’herència de la dictadura que fan feredat. L’estat es de pensament únic, i evidentment llengua única, el demes no gaudeix de cap respecte, i es vist no com una pluralitat, sinó com una amenaça per aquesta primera llengua, i per tant a partir d’aquí les actituds xenòfobes pel que fa a la llengua, es van succeint arribant a fer divisions de la llengua catalana totalment artificials per afeblir-la, pel que fa als referèndums segons la sagrada constitució son il·legals, i ja hem vist les opinions dels diferents partits espanyols a banda i banda sobre les consultes, i la seva negativa, ja no a posicionar-se, sinó a celebrar-ne, no en volen sentir a parlar. Pel que fa a la immigració, ja sabem que qualsevol política d’acollida que vulgui posar la nostra llengua o cultura a la posició que li pertoca acabarà al Constitucional, i respecte a la seva critica a la retallada de programes, sap perfectament que es indignant, però una sortida, sinó es vol fer un pas endavant per alliberar-nos d’aquest llast econòmic anomenat Espanya. On crec s’equivoca de mig a mig, es sobre l’exclusivitat de l’esquerra per portar-nos a l’estat propi, es totalment fals, i barreja dos conceptes que poc tenen a veure, sap perfectament que una majoria catalana vota a un partit de dreta o centredreta com CIU, i sense aquest, difícilment s’arribarà a l’estat propi, la composició del Parlament es prou clara, i l’esquerra, si excloem el socialisme espanyol que te altres prioritats, tant sols suma 20 escons de 135, per tant prou de dir bestieses partidistes. La independència ha de ser transversal, i tothom es necessàri i es necessita tothom, no es exclusiva de ningú, i menys de l’esquerra minoritària.  Vull recordar que el seu partit ha prioritzat aquest eix dreta i esquerra a l’eix nacional els últims 7 anys, i per tant no seria una bona posició per donar lliçons a ningú, aquesta unitat envers un objectiu, deixa aquest eix que ells prioritzen totalment secundari, i de moment no donen cap senyal de voler arribar aquí. Per tant, prou de superioritats morals artificials, i de ideologies de partit, que poc tenen a veure amb construir un estat propi.
 

 

 

.

 

 

  1. l’esquerra no ha dut mai un procés d’independència, en canvi la dreta ha portat a tots els països que ha liderat a la independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.