ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PROU FANTASIA

Comencem el 2019 i sabem que Catalunya en Comú proposarà en el seu Consell Nacional aquest mes que Catalunya tingui una Constitució pròpia dins una república plurinacional.

Aquesta fet ho ha explicat el seu portaveu, Joan Mena en una entrevista per definir l’estratègia del partit. Ens diu que volen superar l’Estatut i defineix la constitució com la carta de voluntats que ha de tenir un territori que comparteix sobirania amb altres territoris, posant l’exemple dels lands alemanys. Defensaran el procés constituent amb compatibilitat amb un altre a l’Estat per arribar a la República plurinacional.

Si fos 28 de desembre ho podria entendre, fins hi tot podria fer certa gracia, però no, som ja al 2019 i seguim volent pendre el pel a la ciutadania amb propostes de fantasia que res tenen a veure amb la realitat i nomes deixen en evidència la distància entres els nostres partits i el poble que cada cop es més gran.

Si als partits independentistes encara els podem preguntar on està la República i perquè no van complir amb el mandat de la ciutadania,ni quan tocava, ni tampoc amb aquest Govern, i ho podem fer amb tota legitimitat, ja que la retòrica d’una República invisible ja cansa. Ara veiem com els Comuns volen defensar una Constitució per Catalunya, una llei que nomes tenen els Estats i que Espanya defensa amb ungles i dents i alhora ho volen fer amb una República plurinacional espanyola que es tant invisible com la catalana. Parlen de sobiranies compartides amb altres territoris, quan hauriem de recordar que la base de l’Estat espanyol i dels principals partits que la representen, des de Populars a Socialistes es la unitat indivisible del territori per damunt de tot i que ha portat a la repressió exercida a la teoricament una part del seu mateix territori per evitar la democràcia. Senzillament la plurinacionalitat mai ha existit, no ho fa ara, i no es preveu en un futur, es l’ADN d’Espanya i que amb la farsa de la transició no ha canviat gens ni mica.

Per tant prou de burla, la Constitució nomes serà per un Estat, no hi ha una cosa sense l’altra i Catalunya si ho vol ser no pot compartir sobirania amb Espanya senzillament perquè ningú ho ha demanat en el nostre territori, i perquè el segon actor mai ho validaria.

Es tant senzill com això, el dia 1 vam votar que voliem un Estat, ni millor, ni pitjor, com els de la resta del planeta, res més. Prou de prendre el pel i vendre fantasia.

  1. No creo que todos los partidos hagan lo mismo. Creo que el que lo hace es ERC. es un espíritu que no puedo entender. Hoy cuando en television he visto tantas veces al juez Santi Vidal que fue la primera piedra de todo este caos, lo que me viene a la cabeza es que hay que investigar como se llegó a esas declaraciones tan absurdas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.