ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PROTEGINT EL GOVERN

Les declaracions del Cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil amb aquestes Rodes de Premsa espanyoles, on al contrari dels Estats democràtics i reforçant els Estats autoritaris hi parles les forces militars on ens diu com a funció del cos “Evitem el clima contrari a la gestió del Govern”.

El personatge es diu José Manuel Santiago hi ha especificat la feina del cos contra les anomenades fake news on com hem dit treballen per minimitzar aquest clima contrari a la gestió de la crisi per part del Govern.

Per altra banda Sanchez ha anunciat l’ajuda de 14 mil milions a les comunitats autonomes com un extra per les mesures socials demanades.

Pel que fa la primera part, es un autèntic escàndol, sobretot per aquells que encara innocentment o perversament segons el cas segueixen defensant que Espanya viu en un sistema democràtic equiparable dins la Unió Europea, en el qual caldria dir seria totalment inassumible que la funció de les forces militars sigui combatre les critiques legitimes de la ciutadania contra el seu propi Govern que han de ser entomades i respostes com no pot ser d’altra manera. Aquesta coacció i xantatge intolerable, com una mena d’estat policial, també se l’anomena Dictadura dona idea que l’autoritarisme es la recepta, i els drets de la societat queden en un calaix sota pena de repressió. Això va per aquells que diuen creure en l’Estat de dret per damunt de tot, el mal es que nomes es el dret d’uns quants imposat a una majoria sense els mateixos.

La segona part, es el que s’anomena, la típica escena de mesures que es venen d’una manera però que si ens endinsem veiem que son fum o un simple engany com es aquesta. Ja que aquests milions com s’ha denunciat des de la Generalitat son les bestretes previstes en el sistema de finançament i no cap partida extra, que en el cas de la crisi sanitària han estat quantificats en 1800 milions, dels quals l’Estat nomes s’ha compromès a aportar-ne 50. Aquesta es la realitat i el trist cinisme que hem de patir en un Estat que volien vendre com el més descentralitzat de la galàxia, i que a la primera de canvi ha recentralitzat competències assumint el lideratge únic des de Madrid i deixant venudes les autonomies sense cap poder.

Això sí, amb la Guàrdia Civil protegint la gestió del Govern davant qualsevol critica, nomes falta el capellà per beneir-la i ja tenim el NODO en aquest cas amb color.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.