ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PRIMERS PASSOS

Avui comença el nou cicle al Parlament amb la Constitució de la Mesa, i veure com l’extrema dreta ocupa els seus seients amb un cordó sanitari que ja han signat cinc formacions a la Cambra.

Finalment hi ha hagut acord independentista per la presidència in extremis amb la persona de Laura Borrás, de fet una decisió estranya, ja que la líder de Junts i que en cas de victòria electoral optava a la presidència de la Generalitat, entenc no hauria de quedar amb un càrrec orgànic, segon en importància del país i clau per validar els debats a la cambra, però que no permetrà ser al proper Govern, ni ser la veu d’aquest espai. Alhora i veient per fí la disponibilitat de la CUP i per forjar encara més aquesta oportunitat que era d’or i que s’ha desestimat, en nom del repartiment de cadires. Ara alguns es seguiran queixant de la falta d’implicació dels cupaires en la Governabilitat i quan s’ha pogut revertir el pes de les cadires ha estat predominant.

La presència de Meritxell Serret també es un punt veure com ha tornat de l’exili i segurament no sabem el que s’ha pactat amb Espanya judicialment per ella, i entre d’altres coses es una prova de la derrota espanyola fora de les fronteres marcades judicialment parlant, o també una tàctica per reduir els enemics de l’Estat al President Puigdemont, saben que mai serà entregat, però pot ser oblidat amb el temps com a mal menor i la col·laboració partidista dels nostres pels seus interessos.

El cordó sanitari signat per l’ultradreta preveient entre d’altres coses evitar que puguin exercir cap responsabilitat amb cap comissió, ni lloc institucional entenc que es positiva, però em grinyola pel seu cinisme amb el PSC que a Madrid no la va complir en benefici dels seus llocs a la Mesa Parlamentaria i dels Comuns que encara recordem aixecant la papereta del NO amb el que seria una condemna sanitaria a la part independentista davant de l’Estat. Els components del Govern de la repressió i la validació de la violència ara fent topalls als ultres de la política. De fet, tant Ciudadanos, com Populars ja veiem que no s’amaguen, i com a mínim son sincers ja que tenen acords amb ells amb diferents institucions de l’Estat sense pudor.

En definitiva, uns primers passos que de moment i a falta de confirmar el Govern que hauria de ser a tres i amb un full de ruta clar per les exigències de la ciutadania o com molt em temo allunyar encara més de la mateixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.