ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PRESA DE PEL PERMANENT

Escoltem el Conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, que considera una errada la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el tall de la Meridiana aquest dissabte i que ja no estava autoritzat per acord del mateix Govern que en forma part.

Li ha causat sorpresa i ho vol portar al terreny personal, però que es la Presidenta de la Institució i per això ho veu una errada la seva participació al tall el mateix dia que el Govern ha retirat el permís per fer-ho i per tant anant en contra de l’acordat. Tot ho ha emmarcat per evitar conflictes d’ordre amb l’extrema dreta i ha reflexionat en que contribueix que un grup de persones reduït estigui durant anys impedint el pas a milers de ciutadans i crear malestar al barri.

Cal fe unes consideracions, en primer lloc el Conseller d’Interior se li hauria de recordar que es part d’un partit i un Govern teoricament independentista, per tant prohibir una manifestació en el lloc on està que recorda el que hem viscut i les injusticies que patim no seria tampoc massa coherent. En segon lloc si l’excusa es pels enfrontaments per l’extrema dreta, crec que ho te fàcil, evitar que aquests violents no puguin anar lliurement utilitzant la violència com a forma de vida i directament impedir aquests objectius per protegir bàsicament la democràcia on les idees del feixisme no hi haurien de tenir cabuda enlloc de protegir-los com ja hem vist massa cops, o es que no s’atreveix. En tercer lloc no es vosté qui ha de reflexionar sobre la utilitat o no d’aquestes protestes, sinó els mateixos manifestants amb el seu dret a manifestació i que podrien recordar perfectament amb la seva reflexió, perquè uns partits teoricament independentistes van frenar el procés pacífica cap a la independència impedint la voluntat popular que ho reclamava i ho va validar amb el seu vot, i no tant sols això, sinò que posteriorment ha obeit cegament l’Estat i ha frenat qualsevol acció que ho recordés, fins hi tot reclamant referèndums impossibles per anul·lar definitivament l’1 d’octubre. Son preguntes que s’hauria de saber per endevinar com se sent la gent o una societat enganyada pel partidisme de fireta.

Per últim, demanar la Laura Borràs que deixes de fer aquest doble joc per amagar que ha actuat igual que els seus predecessors sense un bri de desobediència, i fent de la seva gestió el que ha volgut les institucions espanyoles per molt injust que sigui el tema, alhora que deixant la sobirania del Parlament a zero un cop més. Això no ho pot tapar assistint a una manifestació pe fer visibilitat també de fireta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.