ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PRESA DE PEL

La broma d’aquesta democràcia plena que cada dia escoltem ja és un insult per la ciutadania i una farsa que no s’aguanta per enlloc. Aquest cap de setmana ho hem viscut amb la tornada del Borbó emerit, aquell nomenat a dit pel Dictador i que es posat com exemple democràtic.

Un nyap on els mitjans hi han dedicat una cobertura fora de mida, inclosos els catalans i que ja dona idea del nivell de que parlem. Ha tornat com si res amb olor de multituds i amb la casa reial fent creure que mantenia unes distàncies que no son tals dins aquesta anacronia de la història.

De fet el personatge avui preguntat per si donaria explicacions. Ha respost “Explicacions de què, amb un somriure”. Per un cop dono suport al mateix, quines explicacions li demanen. Segons el sistema espanyol, la justícia li ha netejat les causes judicials, encara que digués que es perquè ja havien prescrit i per la seva inviolabilitat, per tant es un home lliure. Aquests que demanen explicacions les haurien de fer a un sistema corrupte i podrit com l’espanyol on la monarquia es la part de dalt de la piramide i la resta de tentacles de la mateixa en aquest cas han fet la feina bruta des del comenaçament com un sol home.

Tots aquests mitjans, col·laboradors i part del règim entren en totes les contradiccions fent passar fets puntuals com la noticia important, quan en realitat es el mateix sistema el que ha propiciat aquests casos. La monarquia va ser impulsada per la Dictadura a dit i posteriorment va ser inclosa amb aquell tractat anomenat Constitución i també pactat amb el mateix règim del terror que va durar 40 anys, per tant, res de democràcia per cap banda. Posteriorment les institucions de la mateixa son hereves d’aquells temps i simplement se`ls hi ha netejat la cara per fora, des dels Tribunals fins als mateixos partit polítics. De fet, aquests fa riure per no plorar el paper de Podemos amb aquest assumpte com si fos oposició, quan ells son Govern i per tant responsables com el que més.

Ara l’emerit per molta incomoditat que pugui generar vindrà molts cops i sense cap imputació, això no es culpa directa d’ells, sinó del mateix sistema i per tant tants escarafalls son una burla a la ciutadania d’un Estat de pandereta que no ha evolucionat i per descomptat, no te una democràcia plena, de fet el que no te es una democràcia.

Dit això, i deixant constància, que a mi com independentista no em preocupa que Espanya tingui reialme o no, però calia dir aquest frau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.