ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PORQUE NO TE CALLAS

Sense categoria
 

Aquesta frase la va fer celebre el rei Borbó espanyol en una conferència internacional, i demostrant les seves grans dots diplomàtiques, i de representació d’un territori. Ara, posa cullerada en un tema en el qual i per raó del seu càrrec, no esta a les seves mans i on no hauria de parlar, ja que se suposa el seu reialme es de tots, i ha de respectar a tots per igual, cosa que no fa al qualificar de quimeres les aspiracions legitimes d’un milió i mig de persones amb una conducta democràtica impecable. Per tant la frase li va com anell al dit.

 

Efectivament, el monarca espanyol ens envia una carta on sembla clar que el seu reialme nomes es d’uns quants, ja que deixa de banda la pluralitat i diversitat, i posa la Constitució i el govern espanyol com únics amb sintonia valida sobre tota la resta, ha fet una crida a la unitat espanyola, i davant la situació de crisi actual ens avisa que el pitjor es dividir forces, esperonar dissensions, i perseguir quimeres, o sigui enfondir les ferides. Demana remar tots junts, i recuperar els valors de les millors etapes com el sacrifici dels interessos particulars en benefici de l’interès general. De fet des de la Generalitat no se senten al·ludits perquè Catalunya planteja propostes que no son quimeres, i que la política s’ha de plantejar en el context polític ordinari.

Realment, el borbó ha posat cullerada en temes que no li corresponen pel seu càrrec representatiu, no pot ignorar les reclamacions de part dels seus súbdits, per dir-ho d’alguna manera, i donar absoluta validesa als desitjos d’altres. Sap perfectament de la diversitat de l’Estat espanyol i les seves diferents identitats, la seva responsabilitat hauria de ser de defensa de totes sense excepció, però seria demanar massa, i aquest concepte únic d’Espanya es la seva única argumentació. No pot posar una llei i un determinat govern per davant de la voluntat popular, sinó vol caure en el feixisme absolut, cosa que ja lliga amb les monarquies hereditàries per decret com la seva. No es vol dividir res, simplement fer el nostre camí per intentar decidir, i fer anar endavant el nostre país amb perfecta harmonia amb la resta naturalment, no esperonem dissensions, fem palesa la crida popular en favor d’una determinada direcció i que evidentment no es pot callar, ni ignorar, parla de quimeres, deuen ser en el seu cap, ja que un repàs a la historia d’Europa els últims anys, i veurà com molts estats s’han creat i ho seguiran fent de diverses maneres, i més si son nacions absorbides per la força de les armes i espoliades i maltractades com la nostra. Diu de recuperar valors, que tal el valor del dret a decidir, de la democràcia i sobretot del respecte, ja que ell esta faltant al respecte al milió i mig de persones de la manifestació, més tots els que no hi van anar hi estant d’acord, i porten molts anys de sacrifici de tot un territori en benefici d’altres pagats amb el menyspreu, l’ofegament econòmic, i maltractes de tot tipus. Finalment, recordar que la institució no estar per donar opinions polítiques, per això ja hi ha els representants del poble a les institucions. No pot prendre partit per uns i menysprear als altres. Evidentment una monarquia no es una institució democràtica, però dins un estat democràtic ha d’aprendre unes quantes lliçons, i malauradament la diplomàcia no es el seu fort quan teòricament es una de les seves principals funcions, apart de les caceres d’elefants borratxos, esclar.

En definitiva, no tenen vergonya de res, i aquest pensament únic espanyol es el pa de cada dia , junt amb el no escoltar, com diria el monarca “porque no te callas”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.