ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PODEMOS: UN PERILL PER CATALUNYA

Catalunya avui escoltarà la proposta del President Mas i seguirà endavant amb el procés pacífic i democràtic per decidir el nostre futur polític. Espanya, esta esgotant els seus cartutxos. Els Populars i socialistes ja no tenen cap credibilitat. Els primers amb un partit corrupte pels quatre costats i amb el discurs ranci del no, i la visió uniformista de l’Estat per bandera, i el segon amb promeses de reformes impossibles i la negació a Catalunya del dret a decidir.

Tanmateix, l’Estat ha trobat una nova formula per intentar fer reversible aquesta desconnexió de Catalunya, es l’efecte Podemos, sota unes propostes trencadores i amb aire progre i modern, s’amaga el discurs ranci de sempre i una amenaça enlluernadora pel descontentament d’una part jove de la societat, i que alhora l’allunya d’un projecte com la independència que es el vertader canvi sense embuts.

Juan Carlos Monedero, membre del Consell Ciutadà de Podemos acusa les forces sobiranistes de re-inventar fets històrics pels fets de 1714 amb un enfrontament de dos entitats polítiques que ni tant sols existien, posant al mateix sac el nacionalisme expansiu espanyol i el moviment democràtic per la llibertat de Catalunya. Diu que el que cal es potencia la vessant democratitzadora i rebutjar la vessant identitaria.

Tot un insult als milers i milers de catalans que simplement desitgen pel camí de l’urna i el vot decidir el seu futur. Un discurs que signaria qualsevol membre del PP o PSOE, passant per UPyD o Ciudadanos, i que pretén re definir la historia a la seva conveniència amagant la realitat. Malauradament per ell les Constitucions, lleis. institucions i drets catalans van ser suprimits un cop culminada la victòria per la força de les armes per part de Felip V, per tant existien i no es pot menysprear als ciutadans negant les evidencies. Per altra banda demostra que tampoc ha entès res del que passa a Catalunya.

Simplement es democràcia, i una gran part de la població ha exigit als seus representants poder decidir el seu futur polític per qüestions diverses, res a veure amb la imposició i el caràcter invasiu de l’Estat Espanyol al llarg de la historia.

Vol potenciar la vessant democratitzadora, doncs posem les urnes, o no es democràcia això, ja que no li interessa el resultat.

Dit això, tenim pressa, ja que aquest nou escull es el millor aliat espanyol per bellugar tot per no bellugar res i que Catalunya torni a amagar les seves reclamacions al calaix amb falses promeses.

En definitiva, un nou repte a superar, i un nou parany dins la teranyina on ens trobem atrapats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.