ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PLANTEJAMENTS ESTRANYS

La Cup en boca de la seva diputada Mireia Vehi diu que condiciona la seva entrada al Govern a la meitat de la legislatura amb la qüestió de confiança, valorant la feina feta de Pere Aragonés.

Ha deixat clar que l’acord es de mínims amb ERC, i vàlid nomes per la investidura, justificant la no entrada a l’executiu, ja que el document pactat no es suficient. Dona pressa a ERC i Junts per formar Govern ràpid ja que diu la situació es límit i no es pot tirar a la paperera el 52% dels vots independentistes assolits.

Parla de la predisposició de Junts i de no tornar a repetir el desgavell de la passada legislatura que no es viable. Alerta que si les negociacions amb Junts modifiquen aquest acord, hauran de tornar a validar el mateix i parla dels pressupostos que no els vincula a donar-hi suport. Per la unitat a Madrid la veu bé en els temes fonamentals, no en la resta, igual que la Taula de diàleg on es mostra escèptica i no creient que sigui la solució.

Cal veure l’estat on ens trobem, i aquestes declaracions de la responsable cupaire ens dona idea del desgavell que parlem. Per una banda diu que no es pot llençar el 52% del vot, i sembla ser que el tant anunciat acord nomes es per la investidura, ni tant sols pels pressupostos, que tots sabem es la llei principal de qualsevol Govern. Per això tanta propaganda del mateix, de les polítiques d’esquerres i no se quantes histories més. Si es tant important aquest percentatge i culminar la independència no haurien d’entrar a l’executiu des del primer minut. Dona pressa a Junts i ERC com si la seva responsabilitat fos d’espectador pur i simple. Alhora amenaça dient que si es modifica l’acord hauran de tornar a valorar el mateix, suposo que no pretén fer un acord a dos i que el tercer molt més nombros no pugui negociar i simplement acatar, seria inaudit i una jugada força mesquina i maquiavèl·lica.

Tanmateix, en aspectes tant fonamentals pels Republicans com la Taula de diàleg, tampoc es mostra favorable, però dona 2 anys de marge, de repressió espanyola gratis i validada, i alhora torna a parlar de fer possible un referèndum, deixant enrere l’1 d’octubre com una anècdota del passat.

Aquest es el nivell dels nostres partits i les seves intencions, no hi ha dubte que la societat no els mereix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.