ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PER DIGNITAT

La Conferència de Presidents autonòmics a La Rioja, on Pedro Sanchez els explicarà els acords dels fons que rebran de la Unió Europea, te l’absència del President Català, i crec que es una decisió encertada i que fa palés que s’ha de superar el marc mental espanyol si de debó volem ser independents.

Així com molts ens volen amb lluites compartides precisament per allunyar-nos de l’objectiu real, com Monarquia o República, Govern d’esquerres o de dretes per posar dos exemples, ara veiem com Sanchez ha apel·lat a la unitat i que cal diàleg. La reunió ens diu ha de ser un punt de suport per impulsar la recuperació econòmica destacant el paper de les autonomies que totes han de ser iguals. Per la seva part la Ministra d’Educació Isabel Celaá lamenta la no presència de Torra i li recorda que no repesenta una opció política, sinó a tot Catalunya. Cal dir que ho ha inaugurat el Borbó.

Evidentment si ens creiem que hi ha una majoria independentista, que ho hem demostrat a les urnes, que hi ha un resultat d’un referèndum i una Declaració al Parlament i finalment un cop d’Estat que ho va avortar amb la col·laboració de la nostra classe política, això ens hauria de portar a canviar de paradigma mental que es on comencen les independències tant personals com col·lectives, i per tant igual que ens hauria d’importar ben poc si Espanya la regeix una Monarquia o una República, aquella excusa de que encara hi som, ho sento però no em serveix. Les coses s’han de demostrar amb fets i aquest es el primer.

Qualsevol acte on participi el Cap d’Estat espanyol evidentment no pot comptar amb presència d’autoritats catalanes, ell ja es va posicionar, nosaltres també en tenim tot el dret. Quan Sanchez parla de Conferència i de les autonomies, vol dir que simplement explicarà els fets consumats sense replica i la importància autonòmica suposo que la va demostrar quan va recentralitzar les competències bàsiques amb la lluita contra la pandèmia amb els resultats que ja sabem. Parlar d’unitat i de diàleg, es cinisme quan sap de la repressió que pateix Catalunya avalada pel seu partit i amb presos polítics tractats com els pitjors assassins. Aquest es el diàleg que ens ven.

Pel que fa a la pluralitat de Torra, suposo que deu ser la mateixa pluralitat del seu tracte a un ciutadà de Burgos posem el cas i un de Catalunya, com tracten la nostra llengua i com esborren els nostres drets, aquesta es la seva pluralitat.

Per tant, una absència per dignitat i ja sabem que si algú en sortirà agreujat del repartiment de fons, aquesta serà Catalunya, exactament com sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.