ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PARTITS O REPÚBLICA

A curt termini veiem com la decisió sobre l’extradició del President Puigdemont pot marcar definitivament les noves eleccions o una empenta internacional del procés català. De totes maneres les tàctiques no varien.

Ahir vam poder veure com des de Ciudadanos es comparava la Fundación Francisco Franco i l’Òmnium o ANC, alhora insistien que la primera es mantè a base de subvencions, quan tots sabem i s’ha demostrat per activa i per passiva que les fonts de finançament son els 100 mil socis de l’entitat, per cert cultural i de país en comparació a una infame Fundació que fa apologia d’un dictador sanguinari, crec una bona diferència. Per altra banda en Millo ens defensava les bondats d’uns pressupostos que ens donen el 13% d’inversions que no vol dir que siguin executades, ja sabem que realment la xifra acaba sent molt inferior, tot sobre el 19 % del PIB que representem a nivell global. Un nou engany que es perpetua sense fi.

Si avancem al 2019 ahir veiem com l’efecte Graupera a Barcelona, es volia repetir a Reus, una espècie de Junts per la República on des de la societat civil i les forces polítiques independentistes sota un mateix paraigües i amb primàries per escollir el cap de llista fessin front i assolissin les batllies de Catalunya, cosa que per separat ja veiem pot no assolir en segons quins llocs. Seria el moment de demostrar que el municipalisme pot ser clau per assolir i fer forta la República al llarg del territori, i això nomes passa per assolir majòries que ho facin possible.

Un pas enrere dels partits en benefici de l’objectiu comú, que hores d’ara ja dic que veig difícil veient l’espectacle que ens ofereixen al Parlament durant aquests mesos. Com sempre la generositat es la clau i això no passa per fer partidisme, passa per demostrar que realment volem un país nou i que com el carrer ha demostrat res a veure amb la ideològia de la persona del costat ni el seu vot si compartim el més essencial.

En definitiva, res de nou a l’horitzó per un costat, i deures a fer pel nostre, on podrem veure de veritat si els partits han entés el missatge o segueixen amb el seu matrix particular com diria algú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.