ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

OPORTUNITAT DESAPROFITADA

Avui acaba el termini perquè es formi Govern a l’Estat espanyol i si no hi ha un canvi d’ultima hora sembla que el novembre hi tornarà ha haver eleccions.

El desgavell espanyol es majúscul, el procés català ha obert forat a les estructures de l’Estat, aquesta onada de democràcia i desobediència d’un territori com l’anomenen ells, ara ja no som ni nació de preàmbul, ha deixat tocat el sistema. Tot el pes de l’entramat de règims passats actualitzats que governa Espanya amb l’IBEX35 al capdavant no ha estat suficient per frenar la gent i ha calgut tota aquesta pressió i finalment la violència com qualsevol dictadura sense escrúpols per frenar la societat pacífica. Alhora la farsa del judici ha estat tant evident que no resisteix comparació amb qualsevol democràcia estandar europea o del món i les persones a l’exili, i les euroordres fallides han estat un cop dur per qualsevol tipus de credibilitat i que encara han deixat més en evidència representants dignes de no representar a nin´gú més que amb ells mateixos escampant mentides i actes desesperats per intentar tergiversar el que tot el món ha vist sense filtre. Una societat que volia votar i un Estat que s’ha comportat de la manera més colonial imaginable i amb els tics de qualsevol dictadura.

Ara veiem la proposta de Rivera on les condicions per una abstenció a la investidura passant per convertir la trista autonòmia catalana en un 155 permanent sense cap dret. Una obsessió malaltissa que ens parla de l’odi d’aquest partit miserable anomenat Ciudadanos i creat simplement per això. Imposició, i esborrament de qualsevol rastre de identitat i drets de Catalunya, amb paraule seves un matrix sense fronteres.

De fet el 155 es utilitzat com l’arma preferida dins d’aquest tractat anomenat Constitució per apagar qualsevol dissidència i en aquest no hi ha cap diferència entre Populars, socialistes i Ciudadanos que ja han expressat que no tenen cap dubte alhora d’aplicar-lo amb total frivolitat. Això ens ha portat a repetides eleccions, mocions de censura i Governs provisionals des de fa ja molt de temps, una crisi insitucional sense precedents.

Per la part catalana i en aquest context semblaria que el projecte independència tindria una gran oportunitat per fer forat dins aquest caos espanyol i alhora cridar ben alt com es la crisi espanyola. El més trist es que sembla no hi ha intenció i si seguir jugant al joc autonòmic de tercera dins aquest context de caos. Sense determinació la oportunitat pot quedar desaprofitada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.