ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

OBLIT COM A RECEPTA

l’Estat espanyol sembla que insisteix en passar full a Catalunya, esborrar aquest últims 10 anys, presentar-los com un forat negre en el temps i tornar a relligar la política per anar un altre cop a la casella de sortida com si res hagués passat.

Es d’un cinisme que fa fredat, i encara més greu pels nostres partits que segueixen validant aquesta manera de fer actuant i confirmant que com si res hagués passat, es pot seguir amb els nostres Diputats a Madrid, es poden donar suport a investidures i pressupostos o espanyols, o governar Diputacions com la de Barcelona posem el cas. Flac favor ens fan i s’ha de denúnciar amb tota la força que siguem capaços.

Si escoltem les paraules del candidat del PSOE, Salvador Illa nomes parla de passar pàgina com si res i s’atreveix a dir que no ens preguntarà que hem fet els últims darrers 10 anys, com si des d’un pedestal estant ens pugues jutjar pel que hem fet o no i tinguessim la obligació de gaudir de la seva validació per fer-ho, francament venin d’algú que s’ha manifestat al costat del feixisme i que no respecta les normes bàsiques de qualsevol democràcia, com es el vot i la mateixa societat i els seus anhels en el centre de tot. Ahir la Ministra Calvo ens donava per acabada la temptativa de l’independentisme també amb la potestat d’esborrar els anys, la societat i tota la repressió i violència d’un Estat dictatorial com el seu. De fet les paraules del Primer Ministre Belga equiparant Polònia, Hongria i Espanya en el mateix sac pel que fa a la vulneració de drets es un nou pas per dir les coses pel seu nom.

Un Estat com aquest te la barra desprès de com s’ha comportat, imposar esborrar la història, i les reclamacions democràtiques legitimes de la societat catalana en aquest cas, primer amb la recepta de la violència, i ara per la via del relat i ara segrestant una societat sense veu ni vot aparent. En definitiva com qualsevol Dictadura de manual.

Com deia, el més trist es que encara no veiem que els nostres representants amb les seves actuacions segueixen validant el sistema trampós estatal, cosa que dona ales als que pretenen que la nostra memòria quedi en un no res en benefici dels de sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.