ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

OBJECTIUS CLARS

Avui a Madrid tindrà lloc la Conferència del President Puigdemont, Oriol Junqueras i Raul Romeva per portar les conclusions del Pacte Nacional pel Referèndum amb més de mig milió de signatures darrera i més de 4 mil entitats entre d’altres, i que servirà com oferiment per acordar el referèndum amb l’Estat i com a darrera oportunitat abans de constatar si res ha canviat que caldrà seguir el rumb sense mirar enrere. Al mateix temps veiem com la figura de Pedro Sanchez torna del món dels morts dins el socialisme espanyol.

Els dos fets no poden ser vistos sense veure que la ruta esta marcada i els paranys encara que molts ja no poden ser cap obstacle per molts cants de sirena que rebem.

Pedro Sanchez, dins el socialisme espanyol, representa com a mínim escoltar la seva militancia i una certa coherència en el seu espai, que de totes maneres i amb la vella guardia donant suport a la capitana andalusa, ara força tocada tindrà difícil imposar un nou rumb. Pel que fa al que ens interessa, Catalunya, recordo que el principal problema per no haver un acord en el seu moment amb Podemos i crear una alternativa al Partit Popular va ser bàsicament la negativa al referèndum i al dret a decidir dels catalans, que ningú ho oblidi, per si algú vol treure un rèdit on no n’hi ha. Cap canvi respecte a la societat catalana i les paraules insolidaritat o egoisme han sortit de la seva boca per qualificar el procés democràtic català. Com a nota positiva veure que ja no hi ha prou amb el suport de l’aparell i la vella guardia ancorada en el 78 per derrotar a la gent.

Pel que fa a la Conferència d’avui, ha de quedar clar i desprès de l’oferiment del Govern espanyol per repetir un Ibarretxe segona part a la catalana. Que no venim a negociar la sobirania, que pertany al poble català, ni venim a negociar alternatives al referèndum, que es l’eina democràtica per solucionar qualsevol conflicte. Volem acordar l’organització del mateix com correspondria a un Estat plenament democràtic. Les pantalles passades, son passades, de fet l’oferiment de Soraya, apart de ser un frau, ja que un Parlament espanyol a Madrid no pot substituir la voluntat popular catalana, respón segurament també a pressions externes que poc a poc van fent forat, veient que el fet ja no es una quimera, es simplement una voluntat que serà ja que la democràcia no es pot aturar quan tot un poble la reclama.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.