ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NOU PSC?

General

Finalment en el partit socialista català, hi ha un nou cap visible en la figura del president de Terrassa Pere Navarro, que ha guanyat clarament a la candidatura de Ros i Elena. Diuen que sota la disfressa es el candidat que l’aparell volia, de fet Iceta ja el va recomanar com a successor, i aquest suposat nou tarannà s’ha demostrat tombant la proposta de grup propi a Madrid, poques coses canviaran en aquest partit, apart de noves cares al capdavant, una mena de neteja, però deixant la brutícia sota l’estora.

Efectivament en Pere Navarro es el nou primer secretaria del PSOE-C amb el 73% dels vots, davant Elena amb el suport de Ros amb un 25%. Aquest alcalde de Terrassa ja ha ofert entrar en la nova executiva totes les parts, i diu que el partit es i continuarà sent un partit de referència a Catalunya en defensa de la gent. Per altra banda, sembla segons els rumors que es el candidat que l’aparell volia, i una aposta continuista, i que es demostra amb el seu posicionament contrari a l’existència d’un grup propi a Madrid. Precisament en aquesta qüestió s’ha tombat l’esmena que ho demanava amb 130 vots a favor i 27 en contra, o sigui un nou partit, però mantenint el seu ADN actual, i de submissió absoluta en el Congrés. De fet el coordinador en aquest organisme Daniel Fernandez, fins hi tot ha demanat retirar l’esmena abans de votar-la, tot hi així s’aprova una esmena proposada per Bustos i Ros, que es mantenir el grup actual però amb certa independència en qüestions que afecten a Catalunya, tot un embolic que fa pudor abans de començar.

Realment fa tota la impressió de que una cortina de fum en aquest partit diuen que amb dues animes, jo nomes n’hi veig una de clara, i contundent de nacionalisme espanyol, i defensa dels interessos del seu partit a Madrid per damunt de tot. En Navarro segons moltes veus, i de fet una pista significativa, es el suport que un home clar de l’aparell com Iceta li va donar, i això significa que han aconseguit l’objectiu en forma de canvi de cara i mateix fons. Ens diu ràpidament que vol integrar la resta de candidatures en la seva executiva, això sembla un costum quan es vol fer unes primàries, i la veritat no te massa sentit, més enllà d’una imatge promocional, ja que diversos projectes diferents son posats a votació, i un es l’escollit, per tant no te sentit integrar gent que no el te com una preferència, lògicament aquesta ha d’acatar els resultats i ser lleial, però això que es més discret no ven. Per altra banda parla de que el partit es i seguirà sent referència a Catalunya, i en defensa de la seva gent, caldria potser recordar-li les coses que han votat contràriament als interessos catalans tant aquí com a Madrid, passen des del nostre finançament a la nostra llengua, passant per tots els temes que ens afecten, i això es atacar Catalunya, que es el que han fet, i el que sembla seguiran fent. Respecte la negació de grup propi, amb això queda dit tot, son una simple filial al territori català del PSOE, i no volen ser res més que això, parlen de tenir certa independència en qüestions catalanes, res més fals, mai l’han tingut, perquè simplement obeeixen les ordres de Madrid, i no els tremola el pols alhora d’executar-les. El seus interessos no son els nostres, i ja han decidit, de fet qui ha gosat contradir això ja veiem que ha succeït com el President Maragall, i l’exemple més clar es la importància que donen a la presidència de la Generalitat, un senador en una cambra de segona espanyola.

En definitiva, de nou, poca cosa en veig, moltes paraules i mateixos resultats, sembla que no han aprés res, i continuen amb la seva aposta lluny del territori català, i formen aquest tripartit com jo l’anomeno espanyol amb populars i Ciudadanos, poca cosa més.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.