ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO HI HA PROJECTE

Que el Govern català va cometre una errada greu no fent efectiva la Declaració d’independència posteriorment a la validació pel referèndum, i que complint el mandat un cop coneguts els resultats oficials ja hauria d’haver estat una realitat, tot això ja cada cop menys gent ho discuteix.

De fet, sabien que donar una oportunitat al diàleg com es va fer el dia 10 per pressions de tot tipus i principalment per un intent desesperat de no entrar a la fase de no hi ha marxa enrere, era perdre un tren, un context i un tempo idoni, i anar a pitjor des de tots els punts de vista. La posterior declaració el dia 27 arribava tard i cal dir en condicions molt menys favorables, i el que es pitjor sense cap convicció d’èxit i privant a la societat catalana, la damnificada de defensar un projecte legitim i que anava de cap a la dura repressió espanyola que ara vivim.

Dit això, les paraules del Virrei Millo, dient que un cop format un Govern que obeeixi sense fissures la legalitat marcada per Madrid, el 155 es pot aplicar de diferents formes. De fet tots sabem que el control econòmics no desapareixerà i que les lleis seran mirades amb lupa i ràpidament suspeses si es considera des de Madrid que no interessen, com la passada legislatura i una llarga llista de lleis socials que han quedat al calaix.

Aquestes paraules no fan més que confirmar, si es que calia, que el Govern efectiu que pregonaven alguns es simplement una mentida que no ens mereixem escoltar més. Independentment del nom del President, aquesta autonomia suspesa i tutel·lada des de Madrid ha vingut per quedar-s’hi, i com a conseqüència de no haver culminat la declaració efectiva que reclamava la ciutadania.

El que veiem en els partits, i bàsicament em refereixo a ERC i PdCAT es intentar des del seu partidisme aplicar una mena de cosmetica que emmascari la realitat i intenti cinicament enganyar la ciutadania. Cal dir les coses clares i explicar si hi ha projecte cap a la República o no, més enllà d’haver internacionalitzat el nostre conflicte o mostra l’Estat com el que es, una democràcia virtual a la turca.

El proper any hi haurà eleccions municipals, i les forces independentistes amb un projecte conjunt podrien assolir el Govern a tots els municipis catalans amb la força i impuls que donaria a la consolidació de la República, però no ho faran, senzillament perquè no hi ha projecte cap a la República i si de mentalitat de partit autonomista.

Considero que Puigdemont es el nostre President, però encara hi ha una cosa més important, el projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.