ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO HI HA ALTERNATIVA

Avui es divendres, i com cada divendres de cada setmana el Consell de Ministres porta alguna llei catalana al TC per la seva suspensió, en aquest cas la Llei d’Acció exterior de Catalunya i de relacions amb la Unió Europea exigint la seva suspensió. Un altre d’una llarga llista d’involució i atac constant a la cambra catalana. Diuen que es competència exclusiva, i obvien el prop del 80% de suport que va gaudir al Parlament. Sembla que l’obertura de delegacions a Roma i Viena i el nomenament d’Alfataj com a representant permanent de la Generalitat a la UE ha estat definitiu.

Aquesta persecució legislativa es una més, que dona idea de la tàctica del Govern espanyol en forma de suspensió de les lleis catalanes, en aquest cas una excusa barata en competències, quan tots sabem que el Govern espanyol no te cap problema en envair quan vol les migrades competències catalanes. Cada pas democràtic es combatut a cop de sentència i retallada. Aquest es el tarannà democràtic de l’Estat i la seva resposta a la democràcia a cop de querella i retallada de drets, alhora que un menyspreu a la cambra catalana que es converteix en burla quan per exemple l’Estat amb el cas de la medicació per la Hepatitis C passa la factura a les autonòmies. Senzillament això es el que tindrem fins el 27 S i posteriorment serà pitjor si ens quedem. Cal reflexionar sobre això, res serà igual en cap de les dues opcions.

Per altra banda nova reunió del Pacte pel Dret a Decidir, on s’acorda promoure el dret a decidir i fer una crida a la participació al 27 S evitant el caràcter plebiscitari per sindicats com CCOO o partits com ICV que per boca de Camats ens diu que un 27 S plebiscitàri no pot substituir un referèndum.

Francament, si a aquestes alçades encara estem acordant promoure el dret a decidir ho trobo trist. Crec que aquesta etapa ja ha passat, no podem estar eternament divagant sobre el dret a decidir amb un Estat que ens el nega totalment. Ara toca parlar de la independència, que es el que han reclamat totes les mobilitzacions i escoltar arguments a favor o en contra. Respecte Camats, ens pot dir com vol fer un referèndum dins Espanya, el 2130 amb una mica de sort, a qui vol enganyar, si no es fa amb unes eleccions serà impossible i ho sap perfectament, per tant no incloure el terme plebiscitàri al 27 S es anar en contra del dret a decidir, ja que unes eleccions autonòmiques normals ja les podiem fer abans, no es cap mèrit.

En definitiva, una cortina de fum que ja no te raó de ser.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.