ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO ES NO

La resposta del Govern espanyol per part del President Rajoy a la proposta catalana per acordar el referèndum ja es un fet. Com deia aquell “No es no”. Més enllà no hi ha res, cap proposta i un nivell verbal que ha pujat de to en forma d’amenaces amb una escalada on hem sentit de tot i on la nova tàctica es intentar vincular la proposta de referèndum amb un cop d’Estat sense cap rubor.

Aquesta escalada amb formes sembla tanca qualsevol intent de via pactada, i per un costat ensenya la linia que seguiran des de l’Estat i el tracte que pensen donar a les peticions democràtiques catalanes, deixant veure que la pressió judicial anirà en augment i el to verbal anirà pujant de to contra qualsevol cosa que es bellugui. La tàctica del tot o res que cada cop fora de les nostres fronteres ja menys gent que pot entendre. Un menyspreu total a Catalunya que demostra el paper que hem tingut, que tenim i que tindrem dins un Estat que ens vol, però no amb igualtat de condicions.

De totes maneres per la nostra part, i després de cremar el cartutx de la via pactada, ara ja no es pot utilitzar més a risc de caure en el descrèdit absolut. Cal començar a pensar els passos unilaterals sense recança i amb determinació. Sabem que tots els partits jugaran les seves cartes i faran el seu paper, alguns amb més gesticulació i altres més discrets. El més important es mantenir la calma i la seguretat amb les propies forces. El repte es gegantí i tothom ha de saber estar a l’alçada més que mai. El procés ha avançat quant tots hem anat junts i la culminació no es pot endevinar de manera diferent.

Un repte dins la nostra llarga historia, on la societat civil i els seus representants han de seguir els passos establerts per fer possible que el proper mes de setembre el nostre futur polític sigui validat pel nostre vot. Les mans ara ja son lliures, i caldrà superar les mil i una pressions des d’un Estat que ja ha demostrar que no ens ho posarà fàcil i que vincula urnes amb cops d’Estat, no cal dir gaire cosa més.

La seguretat a cada pas també ha de servir per generar confiança i no caure en la confusió que per exemple interessadament i des de l’orbita dels Comuns ens deien de donar suport a la consulta però com una mobilització més que ahir Dante Fachin ens explicava. Això no es cap consulta ni cap mobilització, es la decisió més important que un poble pot prendre i ara ha arribat el nostre moment. Som-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.