ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NI PER LA LLENGUA

El TSJC ha dictat sentència, res que no sigui estrany amb aquesta Espanya que davant la claudicació absoluta dels nostres partits i Govern, cavalca desbocada per culminar la destrucció de la nostra identitat i imposar per fi una harmonització que busca des de fa 300 anys.

Donen 15 dies per fer efectiu el 25% de castellà als nostres centres educatius amb una materia troncal més en llengua castellana. Alhora ja diuen que la modificació de la llei de política lingüística que discuteixen els partits catalans tampoc seria suficient per fer cap canvi, i per finalitzar mostren el menyspreu pels inspectors educatius de la Generalitat i imposen els Inspectors depenents del Ministeri per vigilar el compliment. Davant això, el fals victimisme de sempre, el passar la pilota als Centres i el recurs anunciat pel Conseller, curiosament a la mateixa Justicia que busca la desaparició de la llengua catalana des de sempre.

De fet l’escrit amb català de la sentència per part del Tribunal es la darrera humiliació, ja que està farcit de faltes sense cap vergonya. Dit això, veiem la reacció dels nostres representants, que per si algú no ho te clar, ni faran, ni pensen fer res al respecte, i acataran mirant de dissimular davant la societat aquesta nova humiliació, i alhora demostraran que la llengua catalana tampoc els importa gens, o almenys res en comparació amb les seves pagues autonòmiques i el seu poder limitat dins l’autonomia espanyola.

Es una vergonya que els nostres representants segueixin justificant pedagogicament la immersió lingüística o segueixin el curs d’una justícia com l’espanyola, validant la mateixa quan tots sabem que no representa res que es pugui dir justícia. Seguint aquest engany hem comprovat com el sistema espanyol encapçalat per la seva branca judicial ha tret o posat diputats, ha dit qui podia ser i qui no president, ha anul·lat sistematicament lleis catalanes, va decidir la data electoral catalana i ara busca amb l’excusa d’una entitat feixista que ho ha impulsat la destrucció del català en l’ensenyament. Tot això ha estat acceptat per vergonya de tots els càrrec que han anat passant deixant el poder real de les nostres institucions en res. Ara no sembla que res hagi de canviar, una cortina de fum, però res que faci suposar que la llengua catalana es una línia vermella que cap Tribunal politic podrà modificar.

Anunciar recursos a la mateixa sentència, es un insult a la intel·ligència de la ciutadania, orfe de representants que la defensin davant tants atacs als seus drets fonamentals més elementals.

Cal dir prou, com a poble i amb la força del vot no tornar a donar suport aquesta farsa que diuen representar les nostres institucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.