ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MESQUINESA AL COR D’EUROPA

Avui es el dia que amb tota normalitat el President de Catalunya conjuntament amb Oriol Junqueras i Raul Romeva explicaran als representants europeus el procés que viu Catalunya i la proposta de referèndum en un acte de gran volada per la possibilitat d’explicar i fer arribar de primera mà a les cancelleries europees el que succeeix al sud d’Europa.

El Govern espanyol ha tornat a fer d’un acte que rebutja i disminueix al no res un gran acte vital pels seus interessos. Han mogut cel i terra per intentar que tingui el menor efecte possible arriban a la mesquinesa institucional que crec els altres estats, diplomàcia a banda poden posar com a pròleg del que sentiran aquesta tarda.

Gomez Pons, eurodiputat Popular, augura el fracàs encara que diu ompliran la sala. Ho qualifica com un acte més que es podia haver fet en una cafeteria. Insisteixen que el seu públic anirà molt cap a l’extrema dreta per intentar vincular el licit moviment independentista amb posicions xenòfobes i extremes a l’alça a Europa. De fet han enviat cartes a tot el grup Europeu per no assistir-hi, i PP, PSOE i Ciudadanos ja han confirmat que no hi seran, deu ser la famosa operació diàleg. Sospitosament el nou president del Parlament europeu, de la mateixa corda ha contraprogramat l’acte convocant una trobada amb ambaixadors 30 minuts abans de l’acte català.

Altra gent, com Andrea Levy augura el fracàs de la campanya catalana internacional, i parla de que el procés no és democràtic ni te cap ampara jurídica o les paraules de Santamaria referint-se a la unió dels Reis Catòlics va ser un pacte entre iguals i que va deixar una Espanya unida.

Tot plegat recorda al 9N, una mena de costellada sense cap importància i que ara tindrà a la banqueta dels acusats al President de la Generalitat i dos consellers més amb demanda de 10 anys inhabilitats damunt la taula. Ara tenim un nou cas, un acte que podia portar la seva transcendència, però limitada pel poder a Europa de la Generalitat, ha vist augmentat al seu abast per un Estat amb pànic a la democràcia i a la llibertat d’expressió. El cinisme i mesquinesa dels representants del Govern espanyol per posar mil i una traves per disminuir l’acte fa vergonya aliena i la Unió Europea no ho pot veure de rebut.

El menyspreu de les seves paraules, les apel·lacions a que un referèndum no es democràtic o els records als Reis Catòlics com a garantia d’una unitat per damunt de la societat que hi viu son motius suficients per veure de que estem parlant. Espero i desitjo que Europa prengui nota i a l’hora de la veritat sigui un actiu al nostre favor precisament pels mateixos valors fundacionals que la Unió ha de representar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.