ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MENYSPREUS PEL DIÀLEG

Ahir vam viure un capítol més de l’anomenat Procés. La imatge va ser d’aquelles que desperten curiositat a tot al món i alhora desperten consciències sobre els atacs d’un Estat a la democràcia i la manera d’afrontar els reptes que li planteja la societat.

Una nova demostració de força per donar suport als nostres representants amb un expresident al capdavant i sobretot la sensació de que el 9N va ser un d’aquells punts que recordarem sempre i on tots els que vam participar som culpables d’haver respectat la voluntat popular i abraçar unes dosis imprescindibles de llibertat i democràcia en estat pur que tant trobem a faltar amb un Estat que precisament camina en direcció contrària.

Si mirem els mitjans, veiem com internacionalment ha estat una gran notícia i parlen i destaquen del suport del poble català i de que el vertader xoc de trens arribarà amb la convocatòria del Referèndum. Si ens girem a l’Estat, tant mitjans com molts dels seus representants hem d’agafar aire i pensar que simplement es odi als catalans i al que representen, xenofòbia sense límits que els permet comparar un procés pacífic i democràtic amb l’horror del nazisme, avui en algunes editorials ho barregen amb ETA, tot un clàssic. Parlen de colpisme en referència al Procés. Revisant editorials dels principals mitjans de la caverna trobem autèntiques barbaritats, menyspreu, insult, referències a possibles banys de sang, la recurrència a la Catalunya real, que ells tenen amb exclusiva i altres coses que prefereixo no reproduïr per no ferir la sensibilitat. Pel que fa a les televisions, en les seves tertúlies, més del mateix capgirant totalment el sentit de la gent concentrada davant els Jutjats i cridant a l’odre. Per cert per part dels representants polítics qualificatius per la concentració de “romeria” o “numeret” entre altres menyspreus. En definitiva segueixen a la seva sense voler saber res del que passa.

Son visions oposades del món. Un modern, obert i sense prejudicis, i un altre ancorat amb el passat i el que es pitjor sense voler evolucionar. Com diu la premsa internacional, més enllà de la sentència del judici i els que vindran. La convocatòria del Referèndum marcarà la topada definitiva i el despertar definitu de tots els actors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.