ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MANIFESTACIONS EXCLOENTS I MUNICIPIS INDEPENDENTS

Sense categoria
 

Els municipis de Sant Pere de Torelló i de Calldetenes, son els primers en declarar-se independents i territori català lliure per unanimitat, es un nou pas en aquesta direcció que cada cop més part de la població veu com a sortida per Catalunya. En direcció oposada en Pere Navarro per part socialista, ha tallat caps entre les seves files ,i ha substituït la part més propera a l’independentisme per persones de la seva confiança, dient que la manifestació es excloent.  Suposo que totes ho son, no nomes aquesta, perdoneu però algú ho havia de dir.

 

Efectivament aquestes dues poblacions es declaren terra alliberada d’Espanya, i tot i amenaces de l’extrema dreta espanyola, al seu consistori nomes hi onejarà la bandera del poble, la senyera i l’estelada fins la proclamació oficial de la independència. Les lleis generals seran vigents provisionalment fins que es dictin les noves normes catalanes, i s’instarà al Parlament a votar una declaració unilateral de sobirania en el termini de dos mesos.  Per altra banda en Navarro ha fet net a can PSC, i ha llençat un avis a aquells que instaven a participar a la manifestació de la Diada, diu que no son un partit independentista, sinó federalista, i no hi caben a l’acte del dia 11, per tant ha rellevat persones com Joaquim Nadal, Miquel Iceta o Laia Bonet, i avisat altres com Marina Geli o Àngel Ros, manifestant que es una manifestació excloent. De fet el nou president del grup parlamentari Xavier Sabaté, diu que s’hauria de parlar de supervivència i no d’independència, i que considera que hi ha molts altres problemes a resoldre.

La iniciativa de Sant Pere de Torelló es un pas més en aquest clam popular cada cop més gran, i que va conquerint terreny dia a dia, segurament legalment te poc valor, però simbòlicament e molt important, hem passat d’aquell català emprenyat però resignat, al català que te clar cap on vol que vagi el seu país, i passa a l’acció i fa tota la pressió que esta a les seves mans perquè els seus representants polítics facin la resta. Crec que es un canvi molt important i decisiu. Segurament l’efecte de ser terra alliberada com ho han qualificat a la moció ,segur que porta moltes mocions més com aquesta per tot el territori, i que sobretot fan augmentar l’autoestima molt baixa dels catalans, i amb aquells pessimistes de mena fer creure que alguna cosa esta a punt de passar, i que ha arribat l’hora sense més endarreriments i fugint de pors i arguments passats de rosca, que no han permès aquest poble avançar cap a la seva majoria d’edat. Segurament el Parlament no declararà la independència unilateral ment en dos mesos, però cada cop més notarà l’aler d’un poble que demana coses concretes, i no es conforma amb cap engruna, simplement vol el pa sencer. Per altra banda en Navarro ha donat un cop d’autoritat en el partit socialista, i demostra que la democràcia interna d’aquest partit, segurament com la majoria de partits, no admet crítics i menys si son les persones que visual ment estant a primera línia. El nou cap del grup parlamentari Xavier Sabate, diu que s’ha de parlar de supervivència, potser algú li hauria de dir que precisament aquesta es una raó fonamental per demanar la independència, dins el mateix sistema no l’aconseguirà pas, també he sentit que menysprea demanar un estat ja que son coses del s. XIX, potser algú li hauria de dir que cap estat ha renunciat a ser-ho per ser un terme antiquat, i que cada any es van creant nous estats, per tant una cosa es un món global i la sobirania amb moltes coses compartida, i l’altra es ser un estat per ser algú en el món, i això segurament ho deu saber prou be. Encara més trist es l’argument d’en Pere Navarro quan qualifica la manifestació d’excloent, totes ho son, totes demanen un objectiu, i lògicament la gent que no el vol es pot sentir exclosa, però les coses son així, no es pot demanar si i no al mateix tems, una posició sempre tindrà detractors i gent favorable, es llei de vida. Per acabar caldria recordar-li que el federalisme que defensa, francament i amb tot el respecte a aquestes alçades, i veient el tracte que be de l’altre costat, sona més a presa de pel que altra cosa, potser hauria d’analitzar el seu paper a Catalunya, i veure que la seva davallada te molt a veure amb la seva poca implicació en el nostre territori, i seria un actiu important per assolir el nostre estat, no estaria malament que ho valores adequadament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.