ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MAJORIA DEL 52%?

Quants cops vam escoltar la cançoneta que superar el 50% de vot independentista era un salt imprescindible per donar un impuls i una legitimitat independentista irrefutable. Un cop assolida amb el 52% ha estat un terme recurrent utilitzat pels nostres partits.

Ara, per exemple amb els Pressupostos del Govern, veiem com aquesta es númerica però no real, la CUP esmenarà els mateixos a la totalitat, Junts no ha volgut negociar els mateixos amb els Comuns, i Esquerra sense comptar amb els seus socis els ha negociat fora dels socis independentistes. De fet les contradiccions son constants des de la formació del Govern. Recordo que la CUP va arriba a un acord amb Esquerra per formar Govern, però no va voler entrar al Govern. En el punt de vista nacional, la principal aposta es la Taula de diàleg, amb la qual ni Junts, ni CUP hi son dacord, per altra banda socialment també son projectes que xoquen en diferents àmbits.

Vist això, insistir amb preservar el 52% de vot independentista, simplement es una mentida que no ha existit mai. En principi, perquè una majoria independentista es per fer la independència, en aquest cas per culminar-la, una intenció que ni hem vist ni se l’espera per part dels nostres partits que parlen de falsos diàlegs amb un Estat repressor, que obeeixen la repressió, que col·laboren amb aquest mateix Estat i que demanen nous referèndums per deixar l’1 d’octubre en res. O sigui direcció contraria al que suposadament els votants els han demanat, en segon lloc no son un bloc, ja que com s’ha vist ara amb els pressupostos les diferències son clares i els suports globals son inexistents. No es el primer cop, i ja hem vist que cada partit actua de forma independent i sense cap consciència de projecte comú a defensar.

Aleshores, la fal·lacia del 52% es una gran mentida que forma part del cataleg de les mateixes per intentar convèncer a una societat desorientada de fets que realment no son el que semblen. Es pot afirmar que no hi ha una majoria amb aquest percentatge al Parlament, bàsicament pel primer motiu que he esgrimit i en segon lloc pels diferents projectes de cadascú. Una burla més a la societat catalana ja acostumada amb aquest parodia del neo autonomisme que ha fet que en molta part hagi desconnectat del seus representants com es pot comprovar aquests dies amb un tema tant cabdal com el pressupostari i tant poc seguit per la població.

Majoria del 52%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.