ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L’ORDRE EN UNA DEMOCRÀCIA

Ens hem acostumat a veure els últims mesos com les forces policials tenen barra lliure per estar per damunt de la resta de la ciutadania i poden actuar amb impunitat adquirint més drets que els demes, i això en una democràcia no es de rebut.

El cas de l’agressió al periodista Jordi Borras ha estat l’últim cas. Una agressió violenta als crits de Viva España i Viva Franco que li han provocat lesions una querella per part del policia que es va identificar quan ja molts testimonis que desmunten aquesta versió i un expedient informatiu obert que no l’aparta del seu servei.

Per la part política veiem la poca resposta i condemna d’alguns grups com Populars que encara diuen que volen aclarir que va passar, quan es obvi que aquesta cura en altres casos es converteix en condemna immediata sense saber ni la notícia.

Es preocupant veure quan les forces policials estan per damunt del be i del mal amb més drets que la resta de la societat, i veiem com els agressors salvatges i violents de l’1 d’octubre son condecorats per pegar a la població i no hi ha cap responsabilitat, veiem en el cas dels joves d’Altsasu com han estat condemnats pel fet que a l’altre costat eren policies i no qualsevol altra professió o el mateix capítol de Borras on es simptòmatic veure com ensenya la placa com si això fos una excusa per poder actuar sense control.

De fet les forces de l’ordre tenen unes funcions concretes com qualsevol altre funcionari al servei de la societat, quan aquestes estan per damunt i sense cap tipus de control no hi ha diferència amb una Dictadura, que seria el cas que ens ocupa.

Aquesta taca al sistema ho veiem en el mateix sistema, quan les accions del feixisme son passades per alt, quan es pot anar al Valle de los Caidos i fer apologia del franquisme amb normalitat i per l’altra banda l’independentisme segueix criminalitzat i els presos polítics sense proves a la presó preventiva per pura revenja.

Entrem en un espiral perillós on la indefensió de la població davant els poders que precisament els han de garantir els drets es una evidència. Els “a por ellos”, o “que nos dejen actuar” conjuntament amb les crides feixistes estan a l’ordre del dia i amb impunitat i aquest es l’Estat que ens presenten.

Veure aquest energumen salvatge fent al seu servei amb normalitat, els que van intervenir el dia del Referèndum o el mateix Guardia Civil de la Manada com si res embruta uns cossos que segur tenen bons professionals, però amb elements amb poder i armes de foc que son un perill per qualsevol societat que es vulgui dir democràtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.