ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L’ODI COM A PROPOSTA

Aquest cap de setmana veiem que hi ha coses que uneixen clarament per exemple els Populars i Podemos, com és l’apologia de l’odi. La candidata a Catalunya de Podemos, Gemma Ubasart va dir clarament que faran servir l’odi contra el President Mas a la campanya. La posterior reacció de CDC i des d’altres sectors ha provocat una rectificació a mitges justificant que tenen molts casos de corrupció. Per altra banda la candidata Popular a Madrid Esperanza Aguirre, diu que participar en el Campionat d’Espanya de futbol es lliure, però si s’arriba a la final no es pot menysprear el conjunt dels espanyols que patrocinem aquesta competició, i parla que no han d’aguantar ofenses a l’himne demanant que marxin de la competició.

Un gran punt en comú, l’odi com a recepta, com a proposta per arribar als seus interessos, en definitiva una qualitat democràtica indesitjable que no es pròpia d’aquests temps que vivim i que volem viure en un nou Estat.

Ubasart vol focalitzar tots els mals mundials sobre un partit i concretament sobre una persona que cal recordar-li es el President de tots els catalans, escollit democràticament i que ideologies a banda, gran part de la responsabilitat de les retallades provenen principalment des del Govern de l’Estat espanyol amb l’espoli fiscal com a mesura regular, i la falta de poder real de la Generalitat per fer política de primera divisió. Per acabar-ho d’adobar en la seva rectificació barregen la corrupció com excusa, com si a tots els partits no hi hagués aquesta, i com si a Espanya els nivells no fossi molt més grans que els d’aquí. Una obsessió malaltissa que ens demostra que els guia alhora de proposar uns canvis que per cert encara no han argumentat com es faran, el que si que els ha donat temps es per posicionar-se contra el desig independentista en cas de que sigui majoritari.

Esperanza Aguirre hauria de saber que la llibertat d’expressió no hauria de ser coartada d’aquesta manera. Si hi ha xiulets i gestos hauria d’analitzar el perquè, tanmateix que no es pot validar les ofenses contra un poble sencer com si fos la normalitat i queixar-se per la xiulada a un himne i el rebuig a una autoritat hereva del franquisme. Diu que la competició es pagada per tots els espanyols, suposo que també en hi deu incloure, per tant des d’aquest punt de vista algun dret haurem de tenir. o es que també som espanyols de segona per això. El que es vergonyos, es criticar la barreja d’esport i política i desprès fer-ne bandera, i alhora no saber quan comença una competició on serà la final com succeix en els Estats normals, de totes maneres ja sabem que Spain is different que diuen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.