ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LO CALORET DEL CINISME

La mort de Rita Barbera ens ha deixat moltes declaracions i imatges que gairebé pretenen fer passar una política corrupte i amb unes pràctiques de gestió i ètiques reprobables i abominables com un mártir, i això ni la mort es excusa per dur-ho a terme. Tot el respecte al seu cercle familiar i d’amistats per la seva mort, i diria que amb el minut de silenci no hi havia excusa per no ser-ne respectuós. Tanmateix això de cap manera pot tapar les seves vergonyes en vida i sobretot les dels membres del seu partit.

Blanqueig de diners, obres faraòniques ruïnoses com la Ciutat de les Arts, grans despeses protocolaries i personals jugant amb els diners públics, una xarxa de malversació i corrupció a València que ha deixat el territori tal com esta i un Partit gairebé desfet per la seva gestió a l’alçada de les millors mafies, i amb la Rita com una de les persones amb més poder. Un cop imputada ha estat menyspreada pels seus companys Populars, apartada del partit i utilitzat com excusa per no contestar pels seus fets, arraconada al Senat i ara amb un discurs de cinisme un cop morta i amb ella els seus secrets que fa fredat.

Hem sentit termes com “pressió injustificada”, “cacera”,”imputada per 1000 euros”, “persona honorable” i d’altres per l’estil, dites per les persones que fa quatre dies en fugien i la deixaven en entredit.

De fet, aquesta llarga tanda de declaracions ciniques i mesquines han deixat la política espanyola allà on tots veiem que es, amb unes estructures de fang i un llast de corrupció i impunitat sense remei. Li hauria de caure la cara de vergonya a Celia Villalobos quan diu que nomes es per 1000 euros, quan tots sabem els milions i milions que porten les seves imputacions pel cas Taula, Gurtel i altres, això nomes era el sistema de blanqueig que utilitzava, cal ser molt barrut per barrejar el terme honorable amb la difunta, com si la mort esborres la seva gestió pública i personal, i cal tractar d’ingenus o fer burla de la societat per criticar una cacera o com ha dit un altre dirigent no respectar la presumpció d’innocència, caldria veure com actuen ells si la víctima no es una dirigent popular, i no cal dir res més.

En definitiva respecte a la mort, però critica a un model de gestionar i de fer que representa el model estructural democràtic espanyol amb la seva pura essència.

 1. Malgrat “caldria veure com actuen ells si la víctima no es una dirigent popular”, hom és innocent fins que no es demostra el contrari*… Tot i les impressions negatives que puguem rebre; la sra. Rita Barbera no es pot titllar de delinqüent.
  Amb això no dic que hagi estat una persona intatxable. Perquè, com diría aquell, no hi ha ningú d’intatxable… inclús els que es van negar a respectar el minut de silenci, eregint-se patèticament en part i jutge.

  Atentament

  * Actualment, allò que era pedra corrent durant el franquisme (“hom ha de probar la seva innocència”) en dues lleis encara és una realitat.

  1. Independentment de la pressumpció d’innocència, que sempre hauria de ser fonamental. El cinisme sobretot dels dirigents Populars amb Rita Barberà es una nova burla a la ciutadania.
   Salutacions
   Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.