ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LLANOS DE LUNA: APOLOGIA DEL FEIXISME

General
En qualsevol estat democràtic la delegada del Govern espanyola a Catalunya ja hauria estat cessada per fer apologia del feixisme i concretament del nazisme. Per cert una paraula que sempre tenen a la boca per comparar el procés democràtic català amb aquesta xacra que ha patit la humanitat. Aquest homenatge als soldats de la  “Division Azul” que van lluitar colze a colze amb les tropes nazis, ja supera qualsevol valor ètic, i denota que l’enyorança d’aquest personatge, com de molts altres pels règims dictatorials i totalitaris es una trista realitat que permet explicar moltes coses i sobretot la farsa de la transició espanyola.

Efectivament, tots els partits, excepte Populars i Ciudadanos, cosa que ja dona mostra de la seva nul·la qualitat democràtica en demanen la dimissió. Llanos de Luna va participar en un homenatge als combatents esmentats, i va lliurar un diploma a la Hermandad de Combatientes de la Division Azul a una dotzena dels seus representats vestits amb l’uniforme de la Falange. La Guardia Civil va explicar que era una associació legal, i els motius del diploma eren culturals i històrics, res de cap motiu ideològic. La resta de partits com deia van expressar la seva condemna per qüestió de respecte a les víctimes de l’holocaust nazi i la banalització que es tracta el tema. Demanant respecte per la democràcia, sobretot d’aquells que constantment tenen aquest barbàrie a la boca, i l’utilitzen precisament contra la mateixa democràcia.
Es realment trist comprovar com molta gent es va creure i encara es creu el procés de democratització espanyol, i lloa la transició com exemplar, i el mateix Rei com a garantia de la mateixa. Qualsevol estat democràtic normal no permetria que un càrrec pùblic com la delegada del Govern faci homenatge als aliats de les tropes nazis en temps de la Dictadura, i per tant complices d’un dels episodis més tristos de la història de la humanitat. Veure els membres desfilar amb l’uniforme del partit hegemònic a la dictadura franquista com si res, i rebre premi, es una burla macabra a tots aquells que van patir la mort, la tortura o la persecució d’aquest règim del terror amb monstres de la barbàrie com el mateix dictador. Es preocupant adduir que es una associació legal, precisament aquest es el problema. En una societat democràtica es incompatible, amb una farsa evidentment no.
Tanmateix, ens diuen que eren motius culturals i no ideològics. Pregunto de quina cultura estem parlant, de la del crim i la sang suposo, ja que d’altra no la puc recordar. Molts dirigents populars, socialistes o de Ciudadanos mateix han banalitzat aquest tema amb declaracions que els hauria de caure la cara de vergonya, suposant que en tinguin, i ara amb la no condemna dels fets, cosa que no estranya quan se sent personatges com en Millo trobant similituds entre les actituds catalanes i la ideològia del nazisme sense dubtar, i sobretot venint d’un partit hereu d’aquest passat negre, i que te el dubtós honor d’haver tingut un president honorífic com en Fraga Iribarne, tacat per ser còmplice i part activa dels crims del franquisme signant condemnes de mort.
Aquests fets de Llanos de Luna, així com les associacions feixistes legalitzades en una democràcia de fireta, i les paranoies que surten de la boca de diversos personatges dia si i dia també, junt amb vídeos emesos per televisions públiques que encara continuen sense cap rectificació, continuaran sense escarafalls. Son la democràcia espanyola, i només hi ha una manera de trencar amb aquesta rèmora i es dibuixa en forma d’Estat propi.
  1. “la España imperialista” mai ha jutjat ni el franquisme ni el fascisme. Actualment “España” està governada “por los mismos  …  con distintos collares” el mateix mal esperit que també va impregnar el franquisme.
  2. La división azul, Llanos de Luna i la benemérita. Mare de Déu! I això es legal i constitucional? Ja només hi mancaven els neofeixistes valencians d’Espanya 2000 desfilant-hi militarment. 
    Salutacions! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.