ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L?INDEPENDENTISME JA ELS FA POR

Sense categoria
Les presentacions dels cartells de campanya de PP i PSOE-C, indiquen clarament la seva preocupació per la proposta independentista, cosa que es positiva, i desmenteix quan la qualifiquen de minoria sense importància. Els Populars amb la seva campanya xenòfoba contra qualsevol tret distintiu català, ara volen debats en castellà, i coproduïts per les dues televisions publiques de Catalunya, i els socialistes presenten les seves noves tanques de precampanya que diuen “ni independentistes, ni de dretes”, posant l’estat propi com a primera opció, i seguint aquest camí ja encetat fa uns anys de no proposar res, sinó criticar a les altres formacions, sembla increïble que tinguin votants.

Alicia Sanchez, per part dels populars, ha proposat aquests debats en castellà, i que siguin dirigits per entitats independents, cosa que ha dit en la presentació d’un cartell de precampanya “Solucions per a la crisi”. No veu be els cara a cara Montilla – Mas, ja que a diferència de l’estat espanyol representen el 60% de població, i un 40% quedaria discriminat, i recalca que no volen una campanya de continus enfrontaments ja que la societat catalana esta cansada. Ha reivindicat la seva aposta es de rigor i bona gestió, en contraposició a les aventures independentistes que no prioritzen la sortida de la crisi.  Per la seva banda els socialistes presenten la campanya abans esmentada amb l’independentisme en els seu punt de mira, i que complementen amb un altra que diu “ser català es treballar dur i amb les idees clares”, segons ells volen dir que no pactaran ni amb el PP, ni amb els que volen portar el país cap a la independència. Diuen que volen claredat, i que ells es posicionen clarament per no portar el país a una via independentistes, ni amb referèndums, ni consultes. Lloa la sinceritat de Montilla, que no vol un tercer tripartit, ja que no accepten les condicions que obririen una crisi institucional inassolible per al país.
Realment, comencen per primera vegada a tenir por del moviment independentista, i això es una dada molt positiva. Per una banda els populars segueixen atacant la llengua catalana amb propostes amb debats en castellà, que no ho saben que la llengua catalana es la pròpia de Catalunya, i que aquests debats nomes son pels catalans, que pretenen que voti l’estat espanyol a les nostres eleccions per poder controlar el resultat, o ja posats, perquè no en fem en anglès perquè tot el món estigui alerta sobre les nostres eleccions, un tema que suposo deu treure la son a la resta del planeta. Ens volen vendre solucions per la crisi amb una campanya basada en atacar la nostra llengua, i amb la identitat com a bandera, d’altra banda com pensen sortir de la crisi amb el nostre espoli financer autoritzat de 22 mil milions, i a la cua amb inversions i infraestructures, es neguen a gestionar els nostres diners pel benestar dels nostres ciutadans, en nom d’una obsessió malaltissa per la identitat espanyola, que ho pretenen disfressar de bona gestió i seriositat. Els socialistes per la seva banda, ja ens col·loquen com els seus adversaris junt amb la dreta, aquest espantall que utilitzen per fer les seves campanyes, sense fer una sola proposta constructiva, deu ser un cas únic a la política, diuen que ser català es treballar dur i tenir les idees clares, crec que es una definició que no s’aguanta per enlloc, i presenta una proposta molt trista de les nostres aptituds, per altra banda rebutgen qualsevol referèndum o consulta a la ciutadania, amb un gest greu antidemocràtic que en qualsevol esta normal seria un escàndol, no volen saber la opinió de la gent, i renuncien a defensar el seu criteri en nom que una victòria del sí a l’estat propi portaria a una greu crisi institucional, cal dir que primer de tot això ho ha de decidir la gent i no ells, i segon que aconseguir tot el que comporta ser un estat no es una crisi, en el món civilitzat es la normalitat i la plenitud per la seva ciutadania.
En definitiva, i com va dir el President, cada quatre anys tenim el dret a decidir, doncs agafem-li la paraula i decidim el millor pel nostre futur.
 
 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.