ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L’ESPORT COM EXEMPLE

Aquesta última setmana hem sentit dues opinions de dos mites del barcelonisme, i del futbol en general com son en Pep Guardiola i en Xavi Hernandez. Les dues força clares i que marquen un terreny on semblava que els esportistes per prudència en alguns casos i per falta d’interés per tot alló que no sigui una pilota trobavem a faltar.

En Guardiola des d’Anglaterra i preguntat pel Brexit, la resposta va ser que “vosaltres heu pogut votar, però això no passa a tot arreu, vosaltres decidiu, així es la democràcia”. Per altra banda en Xavi des de Quatar on viu la seva última etapa en els terrenys de joc i preguntat pel dret a decidir, deia ” Es increíble que en un país democràtic, no ens deixin decidir” i “Milions de persones al carrer, i ells mirant cap un altre costat”. Preguntat per la Selecció catalana, ens diu que se sent orgullós d’haver participat amb la Selecció espanyola i tot el que ha viscut i guanyat amb ella, de totes maneres si Catalunya fos un estat, tots els jugadors catalans anirien amb la mateixa com no pot ser d’altra manera.

Realment actuar amb normalitat i sobretot amb rigor democràtic i sentit comú s’agraeix, sigui qui sigui. En el món de l’esport per la repercussió que te i els interessos que el belluguen encara més. En Pep simplement posa en valor allò que hauria de ser normal en qualsevol estat democràtic. Davant de grans decisions i davant de grans problemes, la decisió ha de ser del poble que així exerceix la seva part de responsabilitat. Les lleis, les Constitucions i tot un estat de dret simplement ha de fer possible això en tot moment, mai pot ser un impediment o ser utilitzat com ho fa l’Estat espanyol per deixar la societat en un segon pla i coartada.

En Xavi va pel mateix camí, no es raonable, que la llibertat quedi retallada per un sistema que precisament amb totes les seves imperfeccions ha de garantir que el poble tingui la sobirania per damunt de tot. Això en el cas de Catalunya, va pels del si i pels del no sense exclusions. Simplement decidir. Pel que fa a la pregunta de triar entre seleccions, crec que ja ha quedat obsoleta. Ningú ha de triar, cada Estat te la seva selecció i els seus jugadors en formen part. Ara per ara, els nostres jugadors no tenen opcions i per tant la seva carrera professional els porta a defensar uns colors independentment del seu sentiment. Cal ser clar que Estat vol dir entre moltes coses seleccions propies i autonomia dins l’Estat espanyol no.

En definitiva i com deia el CEO recentment, 3 de cada 4 catalans volen votar per decidir, i aquesta es la dada fonamental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.