ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES SIMPLES TERGIVERSACIONS

Avui es un altre dia trist per la democràcia, en Francesc Homs el tenim declarant a Madrid amb un nou judici derivat del 9N, i amb la greu acusació de posar les urnes i deixar expressar la ciutadania. Això es la democràcia espanyola.

Mentrestant veiem personatges com Andrea Levy dels Populars acusant als independentistes de crear fantasies i crear enemics inexistents. Ho veu fruit del constatat fracàs i la desesperació, alhora que una manera de amagar les vergonyes amb la vinculació apareguda amb els mitjans de referència del règim (La Vanguardia i El Periodico) sobre les proves d’un testimoni sobre el 3% i el President Mas. Finalment ho contraposa amb la ma estesa, la moderació i el sentit comú del Govern espanyol.

Cal dir que el sentit comú de que parla, suposo es de referir per exemple al judici d’Homs avui a Madrid, igual que ja ha passat amb altres dirigents polítics catalans i els que se suposa que vindran, com la mateixa Carme Forcadell. Aquesta es la moderació d’una democràcia exemplar que sobretot respecta la ciutadania, llençant les seves armes en aquest cas judicials contra la mateixa amb una separació de poders inexistent que ja fa fortuna i sorpresa cada cop més a nivell internacional. Un feixisme sociològic i una manera de fer que no ha canviat mai que no ha resistit una atac democràtic i que hauria de ser tractat amb la mateixa moneda en el segle que vivim, per respecte a la mateixa societat que representen.

Levy, amb el seu comportament habitual ja es desqualifica per si mateixa, però el seu atac de desesperació per veure com la seva guerra bruta no es suficient per aturar la democràcia i ens parla de fracàs sense solta ni volta i de fantasies quan sap perfectament que la realitat no li agrada. Una majoria al Parlament, una societat catalana mobilitzada i majoritària al carrer. Ahir per exemple vam veure la mateixa convocada per Sociedad Civil Catalana amb una vintena de persones que suposo no representen la majoria silenciosa que tant pregonen.

Ara, i com ja han fet altres vegades, intenten treure notícies per tacar i separar la unitat independentista amb la col·laboració de mitjans afins que per cert han perdut bona part dels seus clients habituals, això son dades reals i no invencions al servei de , com les seves portades. Poden investigar el que vulguin i si hi ha proves solides cap problema, ara de moment fa 12 anys i no n’hi ha cap, cosa que fa sospitar que potser no es cert.

El procés avança, i fan tard. El seu tarannà no els serveix, la cultura de la por tampoc i una democràcia que no deixa de ser una versió renovada de règims anteriors tampoc. Val més que es cordin els cinturons que un tsunami de democràcia els està passant per damunt i no es pensar aturar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.