ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES SELECCIONS ENDAVANT

Sense categoria

Llegeixo les reaccions de la Federació espanyola de Bowling i bitlles sobre la resolució del TAS, i sembla que la seva ceguesa no els deixa veure la realitat.

Per fi bones noticies per les federacions catalanes,on la resolució del TAS dona validesa a la oficialitat de la Federació catalana dels esports abans esmentats, tomben el recurs espanyol, i uns conceptes molt importants com la invalidesa del la llei espanyola de l’esport davant les Federacions internacionals amb les seves pròpies regles, com entitats privades que son, i la possibilitat com de fet ja existeix en el mon civilitzat, que un estat tingui diferents Federacions que el representen, sense que això signifiqui que es trenqui res.

 

Desprès de la lluita aferrissada de la federació de patinatge, recordo inscrita en la Federació Sud-americana per poder competir, una cosa que degut a la persecució sense precedents en un estat democràtic, per tot el mon va provocar fets tant esperpèntics com l’assemblea de Fresno, amb episodis i maniobres del mes alt nivell de l’estat per impedir la oficialitat catalana, i accions casposes com el fet d’ensenyar el passaport on posa Espanya com a prova, quan això no hi te res a veure amb l’esport, la lluita fosca  ha continuat i ha donat els primers fruits.

 

Aquesta sentencia desmunta els arguments espanyols ancorats en una passat imperial i de deficient qualitat democràtica, on no han estat capaços d’adaptar-se als nous temps i separar esport de la política, i on el tracte xenofòbic per qualsevol tret identitari que no sigui l’oficial, es marca de la casa.

 

Ara moltes federacions podran optar a presentar la seva oficialitat, i les federacions internacionals decidiran cada cas, semblaria ingenu pensar que no hi haurà grans pressions per part d’Espanya però no amb la seva llei a la ma.

 

De fet l’estat espanyol amb la seva negació a la diferencia, no ha reconegut Kosovo, va posar traves a Montenegro, i utilitza tot el seu poder per ofegar els casos catalans i bascs negant el dret universal de poder decidir.

 

Aquesta obstinació amb tics feixistes, i que al no haver fet net amb el passat dictatorial segueix aflorant. Poc a poc te que anar cedint davant la globalització mundial, i els diferents sentiments personals de cada territori, acceptant que això no es pot imposar com afirma el seu article vuitè de la sagrada Constitució

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.