ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES MALES COMPANYIES I ELS ATACS SENSE TREVA

Sense categoria

La retirada de l’esmena a la totalitat dels Populars catalans, l’ha titllada el portaveu del govern de la Generalitat de generositat i responsabilitat, al mateix temps des de Madrid ens diuen que dels deutes amb Catalunya se’n podem anar oblidant, i que si superem el dèficit ens intervindran, alhora preparen el cop definitiu contra el sistema financer català amb la fusió de Bankia i La Caixa, i a Europa el PSOE-C vota a favor de Vidal Quadras, com a vicepresident de la cambra europea sense cap vergonya.

Homs ha comparat la generositat de CIU a Madrid amb aquest govern, i el passat amb la vista pels populars aquests dies, i ha criticat als socialistes catalans ja que totes les alternatives que volen aplicar no ho van fer quant tenien oportunitat durant set anys, ha demanat sentit de govern a l’oposició, i rebutja comparacions amb pactes passats el 2000 i 2004 amb contrapartides pactades. De fet el conseller d’economia, ja ha avançat  que hi haurà modulacions en el copagament sanitari o tiquet moderador i a  la taxa turística, a petició dels populars, i pel que fa al pacte fiscal, ha dit que en política no es pot anar recte per estavellar-se contra una paret. Al mateix temps sembla que els deutes espanyols segueixen lluny del cobrament, i partits com Esquerra reclamen on va la transició nacional amb amenaces des de Madrid d’intervenció de les autonomies amb molt de dèficit, i explicacions de Mas, en el sentit que no vol que la Generalitat s’enfonsi. Mentrestant a la cambra europea, tots recordem l’espot de campanya socialista amb la candidata Maria Badia de cara i Vidal Quadras d’esquena, preguntant quina Europa vols, i ves per on han votat a favor de la seva vicepresidència per un pacte establert entre populars i socialistes. Per altra banda Bankia, en una situació molt delicada, aposta per una fusió amb La Caixa, amb un nou pla de fusions que suprimirà definitivament el model de caixes català, amb UNNIM que segurament anirà a mans del Banc Popular, i Catalunya Caixa pel BBVA. El tema de La Caixa serà venut com una gran opció, quant tots sabem que te uns propòsits molt concrets, i on Catalunya en sortirà escaldada.

Realment, quan el teu botxí actual es el teu company de viatge, alguna cosa no va bé, i en aquests moments, crec que el canvi d’actitud d’Esquerra podria haver portat per una vegada, com diu Homs amb sentit de responsabilitat i generositat, un pacte nacional per impedir que en aquest cas els Populars tinguin la paella pel mànec. Les acusacions dels republicans, tampoc son massa valides, ja que cal recordar que ells van fer el mateix durant 7 anys amb l’altre cara de la moneda espanyola, el PSOE-C, i per tant no poden donar massa lliçons a ningú. Pel que fa al comportament d’aquests, no poden ara vendre’ns la moto de les solucions alternatives, quan des del Govern no van actuar així. El que esta clar es que a canvi d’aquest suport hi haurà concessions en els plans previstos com la taxa turística, i altres que ja s’han fet, com la pèrdua de pes de les nostre ambaixades pel món. El pagament d’aquesta estranya lleialtat es el reiterat incompliment en el pagament dels deutes espanyols, i unes mesures que com va dir el mateix conseller ens asfixien la nostra economia. Segons diu el President, vol intentar que l’autogovern no s’enfonsi, però caldria veure a canvi de que, ja que potser no val la pena lluitar per mantenir una eina inservible, i sense efecte, que de seguir per aquest camí serà més una nosa que altra cosa. El conseller d’economia diu que l’art de la política es no corre a tota velocitat contra una paret, crec que això es ni més ni menys el pacte fiscal, i per tant una nova contradicció, ja no be d’una. Mentrestant tots els atacs al polític xenòfob català Vidal Quadras, sempre disposat a lluitar contra la nostra llengua, a la campanya socialista europea han canviat de rumb, i s’han convertit en vot favorable a la seva vicepresidència, demostrant la falsedat del mal anomenat socialisme català, que no es res més que el representant del PSOE a Catalunya, i sense el més mínim interès a defensar el nostre territori. Per últim un altre fet greu va succeint  davant els nostres nassos, com es la destrucció del nostre sistema peculiar de Caixes, i que amb l’excusa de la crisi ja ha mort, i ara amb la fusió de la Caixa pot acabar definitivament com un actiu del passat, i una victòria més pels interessos espanyols, sense la més mínima reacció catalana com d’altra banda es podia esperar, algun càrrec per aquí, algun altra per allà, i la feina bruta estarà enllestida, i aquí parlant de transició nacional, jo més aviat crec que haurem de parlar de regressió nacional.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.