ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES LÍNIES VERMELLES D?ESQUERRA

Sense categoria

En la primera reunió de la nova executiva del partit republicà s’han concretat els tres temes on la exigència serà màxima en el govern, però els dubtes son raonables.

 

Primer crec que cal dir que un projecte nou i un canvi de rumb, sigui a marxa lenta o rapida per recuperar la confiança de l’electorat i renovar el discurs ideològic força desacreditat requereix cares noves per il·lusionar la gent.

 

Malauradament el nou president Puigcercos, que cal dir es un dels ideòlegs de l’estratègia del tripartit junt amb Carod Rovira i que encarna en aquest moments aquesta tàctica suïcida d’haver signat un contracte de govern sense cap benefici aparent no respondria al perfil demanat per impulsar el partit a un retrobament amb els votants decebuts.

 

La primera reunió han recuperat tres temes que ja van marcar les candidatures renovadores cas de guanyar el congres, i que el nou presidents exposarà al President de la Generalitat com a fets que no es poden traspassar si no es vol una trencadissa, alhora en la reunió del govern, en Carod ja s’ha donat pressa a dir que ERC seguirà la seva aposta ferma en el tripartit i ningú ha mencionat aquest tres condicionants exposats per la direcció, se’ns dubte la incoherència i a l’haver tancat en fals el procés congressual te aquestes coses.

 

La primera condició es el reforçament de la immersió lingüística i suposem no aplicar la tercera hora de castellà, però m’entres l’acord que van arribar al govern amb el conseller socialista es l’ajornament d’un any de la mesura i tenint en compte que molts centres ja han presentat el seu projecte lingüístic pel proper curs instats per la conselleria, tot un desgavell.

La segona condició es un bon finançament, però a hores d’ara ningú sap la proposta oficial del partit, que de moment no es altra que donar per bo el que el Conseller Castells acordi amb els seus companys de Madrid, i encara mes quan van rebutjar la proposta ja inclosa en el programa electoral de les eleccions a l’estat  però sense cap aposta per un altra, ja que el terme Bo no compromet a res mes que donar per vàlid la proposta socialista.

 

La tercera es la resposta contundent a la possible retallada de l’Estatut al TC i que segurament es la menys creïble de totes i que el Sr. Iceta ja ha dit que això no forma part de l’acord de govern i que sembla mes un foc d’encenalls que una proposta seriosa i coherent  que d’una vegada per totes prioritzi l’eix nacional per damunt d’aquesta pluja fina que es tant fina que ni tant sols es veu.

 

Caldrà esperar nous esdeveniments i un altra sacsejada perquè el partit retorni a l’únic camí que Catalunya necessita actualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.