ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES CONSULTES I LES DIFERENTS I INCREIBLES REACCIONS

General
Avui s’ha disparat el tret de sortida de l’onada més gran de consultes sobiranistes fetes fins ara, més de 200 municipis, i més d’1 milió de ciutadans amb opció a vot, que ha començat per Esparraguera, i demà seguirà per tot Catalunya. Aquestes últimes hores s’ha mostrat amb tota la seva cruesa el tarannà democràtic d’alguns dels nostres representants, que volen fer-se passar per autèntics demòcrates, però alhora de la veritat tot queda en pura façana.

El líder de CIU, Artur Mas ha assegurat que anirà a votar el dia de la consulta de Barcelona, i veu el fenomen més enllà d’una reacció davant el TC, i si com un enfortiment de la consciència nacional, encara que en l’àmbit d’allò testimonial i simbòlic. En Jordi Pujol diu ara que entén l’independentisme com una resposta valida a la incapacitat del tribunal, i com un dret moral.  En Jordi Hereu per part del PSOE-C, no vol canviar el nom de l’estadi de Montjuic, però si  segurament d’un carrer amb el nom del franquista Samaranch, recentment mort. Pel que fa al PP, l’Alicia Sanchez Camacho sembla abonada a les barbaritats, i qualifica d’intolerable que l’entorn de l’organització terrorista ETA i Batasuna participi a les Consultes, i ha cridat a la responsabilitat a CIU i ERC per retirar el suport  a les consultes, ja que tres dirigents de l’esquerra abertzale estaran a Catalunya aquest diumenge com observadors internacionals. Pel que fa al President, critica a Mas per dir que votarà a la consulta de Barcelona, i li demana que es defineixi amb la independència, ja que ell defensa l’estatut, no el preocupen les consultes i no els hi dona suport, però no vol donar força a qui divideix entre nacionalistes i no nacionalistes, vol donar força el que suma. Per la seva part la socialista Núria Ventura, alcaldessa d’Ulldecona, ha decidit boicotejar la consulta, requisant totes les urnes davant la carta rebuda per la subdelegació del govern amb aquesta petició.
En Mas diu que ell votarà, i ho veu com un enfortiment nacional, de totes maneres nomes vol fer consultes sobre el que ens uneix, i a més proposant coses impossibles com el concert econòmic, i que tampoc diu com faria respectar els possibles resultats, i a més parla de derrota en cas de referèndum sense tant sols plantejar-lo, un autèntic joc de mans del qual els seus votants han de ser conscients, no vol aprofitar la oportunitat, i liderar aquest procés amb excuses de mal pagador, pel que fa en Jordi Pujol ara veu vàlida la opció independentista nomes com a resposta al TC, quan amb 23 anys de govern ha adormit nacionalment el país, tot un exemple de no voler donar el pas. Jordi Hereu després del despropòsit de la petició olímpica, ara es dedicarà ha homenatjar feixistes, amb dedicació de carrers, per una banda es retiren els símbols franquistes, i per un altra es fa homenatge als col·laboradors del règim, tot un exemple de coherència. l’Alicia Sanchez, i sembla ser sens cap substància estranya en el seu cos, relaciona ETA amb les consultes, per la presència dels observadors de l’esquerra abertzale, la paranoia d’aquest personatge, esta arribant a límits preocupants per la seva salut, jo li recomanaria un període de descans per reflexionar sobre les barbaritats que va pronunciant. El president sembla orgullós de no donar suport a les consultes ciutadanes, quan això el col·loca en el bàndol antidemocrata, ja que una consulta es la base de la democràcia, i ell la rebutja  directament, ja que entre estat i estatutet tria el segon, es com  si entre un Ford Fiesta i un Ferrari, digues que es millor el primer, no te cap lògica, i nomes s’entén perquè parla en clau espanyola, i poc l’importa la opinió de la ciutadania. Per últim l’alcaldessa socialista d’Ulldecona hauria de ser retirada del seu càrrec, ja que en una democràcia no es pot demostrar que es vol més un sistema dictatorial, i segresta l’eina bàsica d’un sistema democràtic com es una urna, per impedir conèixer la opinió de la població.
En definitiva aquests son els personatges que no volen canviar res, i que tot segueixi com fins ara, sense cap dret a canviar  les coses. La resposta es damunt la taula.
 
 
 
 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.