ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LAURA RIERA: UN ALTRE CAS NEGRE EN LA DEMOCRÀCIA DE FIRETA ESPANYOLA

Sense categoria
El president del PP de l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernandez Diaz, va demanar que la fiscalia prohibeixi l’acte d’homenatge programat durant les festes de Gracia a Laura Riera, condemnada per col·laboració amb el comando Barcelona d’ETA, que va causar la mort de dos regidors populars. La Laura va ser torturada durant 5 dies per la Guàrdia Civil, fins que va signar la seva culpabilitat, que tot hi negar en el judici la va condemnar a 9 anys en diferents presons, amb absolucions pel mig que no han significat la seva llibertat, fins el proper 21 d’agost.

Ens diu el regidor popular, que es una vergonya que desprès d’aquests assassinats, es pugui rebre un homenatge, i pensa promoure accions legals per impedir-ho i obrir diligencies per apologia del terrorisme. Aquest acte promogut per Rescat i Solidaritat antirepressiva de Terrassa, denuncien les tortures sofertes que la van portar a signar els documents de culpabilitat, i que tot i el desmentiment en el judici, el jutge va donar per bons els primers. Aquests fets han estat permanentment denunciats amb organitzacions com Amnistia Internacional, o en diferents dictàmens  del Comitè de drets humans de l’ONU, però res ha servit.  El 24 d’agost del 2001 va començar aquest nou abús de la justícia espanyola, i durant 9 anys ha estat en diferents presons espanyoles, algunes molt lluny de la seva terra, i amb un règim d’aïllament que ha dificultat la seva vida. El recurs per la sentencia va ser denegat, pel que fa al tema de col·laboració amb banda armada, i posteriorment en un segon judici pels fets els quals portaven a la col·laboració vans ser absolts, això suposava invalidar el primer cas, però l’audiència nacional va mantenir la primera condemna contra tota lògica.
Una nova aberració de l’estat espanyol, noves condemnes de tortura, ja son moltes i denunciades a nivell internacional, que al regidor popular, i la seva mentalitat franquista evidentment passa per alt. D’altra banda tampoc contempla que la mateixa justícia va absoldre a la Laura dels fets que van portar a la col·laboració amb banda armada, per tant tot hi quedar aquesta invalidada, l’audiència nacional contra tota lògica va aplicar igualment la primera condemna, molt típic d’aquest tribunal hereu directe del feixisme, i que evidentment no entén de democràcia i de sentit comú. Tot hi així se li ha aplicat una condemna com una terrorista molt perillosa, amb trasllats constants i règims aïllats, per dificultar el contacte amb la seva família. Tot això al Sr. Fernandez Diaz no li importa gens, i tot i condemnar evidentment la mort dels seus dos regidors escollits pel poble, no es pot fer pagar això indiscriminadament, per cert vol demanar que no es faci l’homenatge, i tampoc vol recordar que no fa massa el seu partit, així com la resta, van lloar i assistir als funerals i homenatges a un feixista, col·laborador de la dictadura militar anomenat Juan Antonio Samaranch, i no vaig sentir cap queixa per part seva, cosa que ara si fa amb les injustícies comeses a la Laura.
Es el tarannà d’aquest polític, i la seva nul·la consciència democràtica, des d’aquestes humils ratlles nomes em queda donar el meu suport a la Laura i familiars, i sobretot condemnar la tortura acceptada en aquest règim tenebrós que es diu Estat espanyol.
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.