ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA VERGONYA DEL PSOE-C I DEL PARLAMENT CATALÀ EN GENERAL

Sense categoria

El portaveu socialista del grup municipal de Figueres, ha demanat fer pública la despesa per les consultes, degut a les cartes enviades des del consistori, i a més una valoració política, per altra banda el President Montilla defensarà la reforma del TC al Senat, gairebé sense cap president autonòmic a la cambra, i si molts representants de segona línia, que demostra la inutilitat d’aquest fet, i la pèrdua de temps i vergonya aliena que produeixen, i on el portaveu socialista al Congrés ja ha criticat Mas per no assistir en un acte en defensa de l’Estatut, on en la seva negociació simplement van presentar un bon grapat d’esmenes al següent dia de la seva aprovació al Parlament, i desaparèixer del procés en considerar-ne representats pel PSOE.

Efectivament a Figueres, en Pere Casellas per part del grup socialista i degut a les 38000 cartes enviades pel consistori animant a votar la consulta, demana el cost de la despesa i una valoració. Realment cal tenir molta barra demanar explicacions d’un acte democràtic, com es incentivar la població a votar en una consulta popular per participar de la democràcia participativa, i sobretot el cost amb segells i sobres per enviar aquesta correspondència, quan a Barcelona l’alcalde Hereu es calcula ha malbaratat uns 4 milions d’euros, en un frau de Consulta per la Diagonal que no ha respectat les mes mínimes normes democràtiques, i que finalment ha trobat el ridícul i vergonya de la seva acció.

Pel que fa a la submissió catalana més absoluta, en insistir en una reforma del TC per evitar una nova retallada estatutaria, el President Montilla ho defensarà al Senat, i on nomes 3 presidents autonòmics més hi seran presents, mentrestant la resta d’autonomies hi han enviat consellers dels seus governs respectius, amb una clara mostra de l’interés del tema i la impossibilitat de cap tipus de reforma. El president català serà acompanyat per Carod Rovira i Saura com a suport a la seva defensa, i així podran fer el ridícul tots junts davant la mirada amb un somriure del govern espanyol. No acaba aquí les ganes de fer riure, ja que el Parlament espera un informe jurídic per declarar incompetència del TC i presentar-ho als alts tribunals, en un altre acte per la vergonya d’aquesta colla d’autonomistes que no volen contemplar cap altre solució que seguir pidolant clemència davant l’estat, què no en te cap necessitat de rectificar. Dona gust sentir les critiques del secretari del PSOE-C al Congrés, criticant l’absència d’Artur Mas dilluns a Madrid en l’acte més important per l’estatut, i que això els deslegitima per la presidència catalana, ja que posa per davant els interessos de partit.

Es d’un cinisme escandalós, que aquest representant socialista a Madrid digui el que diu, quan el seus 25 diputats han estat amagats tota la legislatura com sempre votant el que ha manat el PSOE, sigui a favor o en contra de Catalunya, i algunes vegades contradient el sentit de la votació dels seus companys al Parlament, en el cas més flagrant d’inutilitat d’uns parlamentaris pels interessos dels seus votants i el seu territori. En Mas, per altra banda ja va fer la feina bruta pactant un estatut de mínims, on moltes coses van ser esborrades per una foto, i un pacte per accedir a la presidència catalana, per tant qualsevol gest actual no te cap valor.

Tots plegats, representen aquests intents desesperats per despertar un mort anomenat estatut, i passejar-lo per Catalunya al preu que sigui, com a ultima esperança per mantenir una situació de submissió catalana, què es miri per on es miri no te cap justificació.

 

 

  1. Aniríem a raure a aquell magnific article de’n S. Cardús anomenat “dintre de la ratera”, per cert l’altre dia faig tenir el gust de felicitar-lo personalment per l’article.
    I a més ho conec de primera mà, la classe política està dintre d’una ratera, que els empresona, però compte a la vegada els protegeix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.