ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA VERGONYA D’ALTSASU

Ahir vam veure el cas Altsasu per la Televisió Pública Catalana i vam constatar si calia que el concepte Espanya es Turquia sempre va cap a una realitat que cada cop menys gent pot negar.

Un cas on 8 joves han estat victimes d’un Estat amb condemnes de 12 anys de presó per una suposada baralla de bar mai demostrada i amb nombroses proves que han estat amagades i un odi en aquest cas al conflicte basc que segueix viu i ben viu.

Escoltar la presidenta de Victimes del Terrorisme parlant de la por i l’odi que encar tenia, i la seva alegria per la condemna, reflecteix quin tipus de personatges parlem. Obliden sempre una cosa, que ells parlen des de la seva posició de superioritat i amb tot un Estat al darrere, no amb igualtat. Cal molta barra per tenir les forces policials al costat, les estructures judicials i les estructures de l’Estat al costat amb objectiu sistemàtics de repressió, queixar-se de la por i l’odi.

Fiscals de l’Audiència nacional amb clar posicionament polític en un Tribunal hereu del franquisme i on segueix ben viu. Irregularitats flagrants com videos que demostren que les acusacions van ser falses. Veure la camisa blanca immaculada de la suposada victima quan teoricament estava tacada de sang per tots els costats i bruta per les trepitjades, identificacions que no coincideixen amb la realitat i moltes més proves que fan d’aquest judici una farsa.

Escoltar com els controls de la Guardia Civil son intimadatoris al País Basc i amb barra lliure per tractar a la població, fa fredat i demostra que res ha canviat.

Un procés de pau que nomes ha interessat a la part basca i no per la part espanyola que res ha fet i es l’excusa perfecte per la repressió i negar drets a la ciutadania que no podrien fer.

Aquesta es la trista realitat d’un Estat a la deriva on la ciutadania es indefensa davant unes estructures que no han evolucionat i que continuen ancorades al passat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.