ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA SYRIZA CATALANA ES DIU CUP

La victòria esperada d’Alexis Tsipras a Grècia, deixarà pas segurament a una petita decepció dels seus votants, ho dic perquè les propostes inviables de fa 2 anys han donat pas a un projecte més moderat i possible que no trenca amb tot, encara que tampoc accepta tot com fins ara. Una cosa semblant va passar amb Obama a Estats Units o Sarkozi a França. Un bany de realisme interessant.

Dit això, veiem com els partits interessant es volen assegurar la paternitat o comparació amb aquest èxit a Grècia. Podemos, ICV, Guanyem i altres opcions trencadores gairebé sembla que hagin guanyat ells mateixos. De totes maneres Grècia no es Espanya, i si ens aturem a pensar aquestes formacions amb les seves apostes enlluernadores de canvi de la societat, del sistema i de tot el que es posi pel davant menys una cosa, el paper de Catalunya dins l’Estat, aquest no entra dins aquest gran populisme democràtic i evidentment seguirà patint l’espoli econòmic i patint tot tipus de lleis i faltes de respecte més o menys com sempre.

Sembla que ningú vol atogar aquest paper a la CUP, suposo que dins la mentalitat interessada d’aquestes formacions i d’altres de caire espanyol seria com validar un procés nacional diferent a l’espanyol. Aquesta formació es podria apropar per ideologia a Syriza, però apart ho vol fer dins un nou Estat, el nostre.
S
De fet el nostre canvi es la independència, i aquest es el tema que aquestes formacions no volen tocar, ja que com altres líders hem sentit aquest cap de setmana “la unidad del Estado no se toca”. Precisament i parlant dels Populars que fan revifar vells fantasmes per cultivar la cultura de la por com si fossim nens petits que fugirem aterroritzats de les nostres malifetes.

Deixant de banda les mentides habituals, per cert validades per Sociedad Civil Catalana que ja s’ha tret la careta definitivament per mostrar-se com un arma més del nacionalisme ranci espanyol, ens diuen que el 27 S seran unes Eleccions normals i que el dia desprès l’Estat vetllarà per complir la llei. Es curios veure com la manca absoluta de rigor democràtic permet dir que en una democràcia no es respectarà la decisió amb el seu vot de la gent tant alegrement, i això es consideri normal.

Tanamteix, veurem clarament com les amenaces europees d’expulsió de l’euro i moltes altres desgracies quedaran en paper mullat una vegada els resultats grecs son fets consumats. Cal prendre nota quan sentim segons que sobrel el procés català, i recordar que arribar als fets consumats depén de nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.