ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA REPRESSIÓ DE LA GENERALITAT

El Departament d’Interior ja no autoritarà els talls diaris de l’Avinguda Meridiana a Barcelona que cada dia des de fa 3 anys protesten per la sentència del Suprem sobre l’1 d’octubre. Es confirma que la repressió es molt més aprop del que ens pensem.

Els ha plantejat un lloc alternatiu on no interrumpeixen el transit i així poden fer compatible el dret a la manifestació i la de les molesties dels veins. Per posar un exemple de les adhesions a la mesura, el socialista Jaume Collboni des de l’Ajuntament diu que quatre gats la tallessin diàriament era una burrada. La Plataforma Meridiana resisteix porta 3 anys de protesta diaria amb moments de tensió amb grups contraris a la protesta.

Ja hem escoltat les queixes de l’ANC i diversos grups sobre el tema, però com sabem, això simplement es un pas més en l’activitat repressora de la Generalitat contra l’independentisme i per posar ordre a un tema que molesta. De fet aquell apreteu famós incitant la ciutadania a la revolta i posteriorment la repressió del cos de Mossos a la mateixa ja marcava la línia que hem anat veient. No cal dir que la multitud de judicis contra protestes independentistes han tingut a la part acusadora a la Generalitat en una actitud vergonyosa i que tot i intentar disfressar o dissimular, els casos son molts i variats. Ara tocava treure visualment aquest últim reducte de manifestació diaria que recordava massa el que va passar i que precisament les nostres institucions volen oblidar.

Realment, coartar la llibertat d’expressió i el dret de manifestació es greu, i cal saber que la manifestació al mig del desert segurament tindrà una nul·la incidència, això tothom ho sap, i encara que entenc perfectament les molèsties que pot ocasionar a la vida diaria dels ciutadans aliens a la protesta, com que vivim en una societat cal dir que la trepitjada de drets a tota la ciutadania i la repressió patida a Catalunya ens afecta a tots i per tant d’una manera o altra com a societat hi estem implicats. Podem discutir el mètode però no el dret a reclamar com a ciutadans independentment de les nostres ideològies.

Ara la Generalitat continua fent la feina bruta a l’Estat repressor, com a part del mateix, i segurament la ciutadania hauria de veure on està el vertader tap per donar pas als nostres drets com a ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.