ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA RENDICIÓ EN FORMA DE TAULA

Aquesta miserable Taula de diàleg torna a estar en boca de la classe política, ja que tocaria una nova escenificació de la mateixa. Cal dir que la Taula com a concepte per resoldre el conflicte no es criticable, però amb els protagonistes que l’han de dur a terme evidentment es una humiliació constant a la ciutadania catalana per part dels nostres respresentants.

Escoltem Pedro Sanchez com dona llargues a cap data concreta per la mateixa i ens diu que hi ha coses més urgents, com la lluita contra la pandèmia, com si mai el procés català hagi estat un tema urgent de diàleg. Ens diu que no hi haurà cap avenç si les posicions independentistes son màximes, es a dir amnistia, referèndum i autodeterminació. Res de nou. Tanmateix davant les critiques de fireta de Junts escoltem la portaveu repúblicana recriminant els seus socis el poc suport i que no renunciaran a construir la independència i amb aquesta taula pactar un referèndum com a millor instrument i desmuntar els arguments de l’Estat contraris.

Veure com juga el president espanyol amb les forces catalanes fa mal de veure, i també es previsible, però escoltar i veure com les forces teoricament independentistes fins que es va convertir en una opció real, et fa venir ganes de dir coses que millor no dir per no ferir la sensibilitat del lector. Davant aquest autèntic frau, una eina per ajudar a blanquejar aquest retorn a l’autonomisme descarnat i amb el relat de que la independència es impossible com a lema, fa llàstima escoltar la portaveu repúblicana dient que no renunciaran a la independència i al referèndum, quan dient això implicitament ja hi han renunciat, primer per enterrar la incomoditat que els genera l’1 d’octubre i segon per insistir en fer creure que amb Espanya es podrà negociar la nostra independència, sobretot després de tot el que hem vist ja. El seu cinisme es insultant, però com sabem la societat catalana ho absorbeix tot i poca cosa dirà.

Parlen de desmuntar arguments, quan sabem que no son arguments, es poder i aquest no contempla cedir davant algú sense cap necessitat de fer-ho. No cal convèncer Espanya, cal fer efectiu amb convenciment allò que ha quedat interromput, i això els nostres representants dels tres partits no n’estant disposats i ho sabem. Junts forma Govern i teoricament ha signat un acord que inclou la Taula de diàleg i per tant ara no pot estar en contra per electoralisme pur, ni tampoc especular amb el retorn del President Puigdemont com a taula de salvació quan això requereix precisament de voler anar endavant i no del simbolisme personal d’algú.

En definitiva deixin de presentar una rendició total com oportunitat de futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.