ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA RECEPTA ZAPATERO PER SORTIR DE LA CRISI

General

Realment els nous pressupostos espanyols busquen socis per la seva aprovació, i segurament veurem la comèdia de sempre, fins que algun o alguns grups hi donaran suport d’una manera miserable.  Si algú no te cap dubte aquest es el PSOE-C, que en boca del seu secretari general ja ha demanat suport per la seva tramitació gairebé com un exercici de responsabilitat.

En Daniel Fernandez, per part del PSC a Madrid, o sigui del PSOE, ha demanat a CIU que no presenti esmena a la totalitat, i nomes de parcials per negociar per demostrar que sap estar al costat dels governs en temps de crisi i que no esta al costat del PP, i en contra dels governs de Catalunya i Espanya. També a apel·lat a una suposada seriositat de la federació, i ha confirmat el ple suport del PSC a aquests pressupostos que creuen un instrument útil per sortir de la crisi, i un pas endavant per Catalunya.

Tot hi no ser un expert en la matèria, crec que les mesures d’aquest demagog espanyolista, definició d’en Joan Carretero  per definir en Zapatero, quan era conseller i crec molt encertada, suprimir la deducció de 400 euros a l’IRPF, un compromís electoral estrella del seu programa, i augmenta l’IVA del 16 al 18, implicarà clarament majors ingressos al govern espanyol, però una reducció de l’estalvi i del consum per la ciutadania, sobretot les classes mitjanes i baixes. En principi si el diner circula menys, i degut a l’encariment dels productes el consum pateix un descens, la recuperació econòmica serà mes lenta i difícil, i com ja s’augura a la cua d’Europa, i amb unes mesures que clarament no afavoreixen a les classes populars, sinó a les que tenen més diners que son mesurades amb el mateix raser que les baixes, amb el contrasentit que això suposa, i una clara demostració que de politiques d’esquerres res de res.

Respecte a la sucursal catalana i el seu suport incondicional, crec que no cal anunciar-lo, ja què son una mateixa cosa, i per tant es lògic que es donin suport ells mateixos sigui quin sigui el contingut, ja que com sabem aquest càncer per Catalunya la seva prioritat ultima son els seus votants, i ciutadans catalans en definitiva.  Cal tenir molta barra per demanar altres forces que per responsabilitat i seriositat donin suport, i mes traient el papus del PP pel mig.

Caldria recordar-li el 22000 milions d’espoli fiscal aquest últim any a Catalunya, fruit dels diners que van i no tornen, les inversions en caduques infraestructures en comparació a grans inversions al centre de l’Estat, el no deixar vola lliure, i mai més ben dit l’aeroport barceloní per convertir-se en un gran centre internacional, i la repercussió econòmica que això comporta amb tractats amb altres països que prohibeixen l’aeroport català com a ruta pels seus vols, la passada pel forro del model de finançament, incomplint una llei orgànica amb un any de diferencia per acabar oferint una continuïtat de l’espoli, els nuls traspassos de competències, i per contra l’intervencionisme a les autonomies quan ha calgut, i una llarga llista de greuges comparatius que precisament no han comportat seriositat com reclama el dirigent socialista.

Ara per dignitat i coherència, cosa poc freqüent, cap partit català hauria de donar suport a aquests pressupostos espanyols, fins que el tracte fos el que tocaria ser amb un estat normal i democràtic. Malauradament algun partit acabarà acceptant alguna engruna, què li servirà per justificar el seu vot afirmatiu, i salvar-li el coll a aquest personatge que simplement segueix la tendència xenòfoba contra Catalunya, cadascun amb el seu tarannà particular.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.