ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA PROTESTA MISERABLE I XENOFÒBA

Sense categoria

Realment, ho he llegit i no m’ho podia creure, els sindicats dels Mossos d’esquadra davant les seves reivindicacions, i protestes per les retallades al cos sense negociació per part del govern decideixen deixar d’utilitzar la llengua catalana amb els ciutadans, els seus comunicats interns i mitjans en general.  Una nova barbaritat en un país miserable, que sembla li agrada agredir-se a ell mateix, i senzillament no fer res. No em puc imaginar posem el cas la policia alemanya en una protesta deixant d’utilitzar l’alemany, es una vergonya de grans dimensions. 

Un dels impulsors de la mesura esperpèntica i clarament de xenofòbia contra Catalunya, es el portaveu del sindicat de Mossos de CCOO vinculat amb el partit xenòfob i anticatalà Ciudadanos. Evidentment el rerefons polític de la qüestió es clar, i en Jordi Cañas del partit esmentat, ja ho ha qualificat com un signe de normalitat, i ha parlat de la llibertat i de regim totalitari als defensors del català, vertaderament lamentable.  Els Mossos parlen de la mesura com a pressió, i creuen que es preocupen més de la imatge que per la seguretat del cos, i han admès que per llei estan obligats a usar les dues llengües oficials, però ara nomes ho faran en una. També s’han protagonitzat tancades a les comissaries, com a Lloret de Mar on en un acte oficial del president Mas han fet onejar banderes espanyoles, i cridats “Viva Espanya”.

 

Estem d’acord que no ens podem posar a defensar el govern català que fa retallades a tort i a dret, i no es capaç d’aturar el robatori espanyol, i els incompliments que ens porten a la nostra situació, evidentment no son exemple de dignitat ni de res, i més desprès de votar favorablement a Madrid mesures que segons ells mateixos ens asfixien, i a més veure com el pacte amb els populars sembla cada cop més un fet que produeix vergonya aliena, i indignació. De totes maneres que la policia catalana, un dels símbols del nostre pobre autogovern, faci servir la llengua com element per les seves protestes es indignant. Crec que a cap estat lliure podria ser raonable això, però esclar quan es tracta d’una simple colònia, qualsevol cosa es possible, i quan veus que un dels principals impulsors esta relacionat amb el talibanisme nacional espanyol, anomenat Ciudadanos, la cosa ja esta més clara.  La imatge d’aquest cos cada cop es pot veure més deteriorada, perquè si la que teòricament es la meva policia no respecta la meva identitat, i un dels valors més preuats com es la llengua, evidentment deixaran de provocar-me respecte. També caldria identificar als que han fet voleiar banderes espanyolesm i cridats visques a l’estat que ens roba descaradament, això com es de suposar no ho denuncienm i obrir un expedient sancionador greum i suposo que en algun cas la expulsió directe, un cos policial que no s’identifica amb la ciutadania que ha de protegir queda invalidat, i encara que el govern català faci riure, no podem caure en aquest parany espanyol per enfonsar encara més els nostres valors.

 

Us imagineu això mateix en un altre territori, i amb un altra llengua, jo evidentment no, i fen el joc al que precisament ens ha dut a aquesta situació, cal dir amb la nostra col·laboració, no seria la millor manera. Els orígens d’aquest cos tots sabem quin sonm i no son precisament un gran exemple patriòtic o democràtic, ara be, atacar directament com a primera mesura la nostra identitatm referma que hi ha coses que amb el temps no canvien, i que potser caldria revisar el model o directament que torni la guàrdia civil.

 

Vull matisar que evidentment no parlo de tot el cos, però aquests que han seguit la protesta mereixen la més contundent repulsa dels que encara estimem la nostra llengua i el país.

 

 

 

 

 

 

 

 1. Pot ser el que tenen que fer és reduïr els sous d’aquets Mossos d’Esquadra fins igualar-los als de la Guàrdia Civil o de la Policia Nacional espanyola.

  Els Mossos de Viva España que utilitzen el castellà, per què tenen que cobrar més que la resta de la policia a l’Estat espanyol?.   

 2. Bona nit ALbert, respecte aquest tema, crec que el problema és més de fons i que el que ara ha passat és un senyal. Méxplicaré, els mossos com qualsevol col.lecgiu és un gruop de gent que viu i treballa a Catalunya i dins d’aquest hi ha gent que se sent catalana , catalana-espanyola i lògicamernt només espanyola. El problema greu i de fons, ha estat que en aquests 30 anys de pseudodemocàcia els llestos catalanets ho hem sabut crear una conciència de país i hi ha gent que segueis sentit-se, i amb tot el dret, espanyola. Aquesta gent treballa en una administració dèbil i covarda on la llengua pròpia navega per terreny perillosos i la seva obligatorietat s’aguanta amb pinces.

  Aquest acte reflexa que hi ha mossos com hi ha fornés, funcionaris o metges que no els hi agrada la llengua que empren a la feina i que per obligació la usen, altrament no ho farien. LA nostra obligació és donar prestigi i orgull a la nostra llengua i no valen excuses de no ser un país o no tenir pressupostos, és qüestió d’orgull.

  Gabriel

 3. Ja se que les coses poden ser més complicades del que semblen, però ja fa molts anys que penso que als policies i funcionaris que treballen a la Generalitat, per accedir-hi, crec que caldria acreditar una certa militància catalanista, i així no ens trobariem amb aquestes situacions vergonyoses. Que passaria si aquests policies tinguéssin que defensar la Generalitat amb les seves armes, davant les circumstàncies que fóssin? Serien lleials o es passarien ràpid a l’altre bàndol?
  Amb altres paraules, ficar guardies civils i policies nacionals reciclats a la policia catalana, trobo que és com ficar gats per a tenir cura dels ratolins. Un altre dels “èxits” de la política nacional d’en Jordi Pujol i els seus convergents.
  A reveure ( espero que sigui per comentar coses més bones).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.