ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA PRESIDENTA DEL TSJC DEFENSA MANIFESTACIÓ FALANGISTA

General

La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Maria Eugènia Alegret, assegura que els jutges que van autoritzar l’esmentada manifestació, son totalment incompresos i sorpresos, què la societat no ho valores amb normalitat com una aplicació estricta de la llei, i un fet democràtic que també hauria tingut la mateixa sentencia amb un cas a la inversa, amb una consulta falangista i una manifestació independentista.

Defensa que l’Ajuntament no es pugui implicar en una consulta sobre la independència catalana, i recorda el dret a manifestació que te tothom, tret quan el seu objectiu es delictiu, en comparació a la possibilitat de fer un referèndum legal que la te qui la te, i es sent orgullosa que els jutges no actuïn en funció de la ideologia.

 

Per altra banda, i des d’un punt de vista curiós, a Tarragona s’ha rebutjat la moció de suport a una consulta similar a la ciutat, pel vot en contra dels regidors de PP al·legant que perjudicaria la imatge de la ciutat, i del PSOE-C al·legant que l’opinió dels catalans es va reflectir a la votació de l’estatut, i afegint que la majoria dels catalans també se senten espanyols.

 

Es clarament simptomàtic i alarmant que la presidenta de la justícia catalana s’empari amb la llei per defensar el dret de manifestació de la Falange, grup antidemocràtic, de ideologia feixista i col·laborador actiu amb tots els crims de la dictadura sagnant de Franco, i més quan ens diu si no es delictiu, això ja ratlla el surrealisme, ja què aquest grup no es que sigui delictiu, es que te sobre la seva esquena acusacions provades de crims contra la humanitat, què amb cap democràcia amb cara i ulls haguessin quedat sense condemna,  i molt menys amb dret a participar en la política com qualsevol altre grup, i començant de zero.  Ens diu que no actuen en funció de la ideologia, jo crec que amb aquesta autorització se’ls hi veu clarament les seves idees, i un estat de dret de dubtosa credibilitat com l’espanyol es clarament preocupant.

 

Pel que fa a la moció a Tarragona, els arguments de les dues sucursals espanyoles a Catalunya son esperpèntics, el PP diu que una consulta a la ciutadania perjudicaria la imatge de la ciutat, se’ns dubte fan honor al seu passat enyorat, on el dret a decidir no estava massa ben vist i la opinió dels ciutadans era coartada sense dret a replica. Per part del PSOE-C barrejant la votació de l’Estatut amb un consulta sobre l’estat propi, coses totalment diferents, una des del punt de vista normatiu espanyol, una via que ja s’ha demostrat totalment esgotada i morta, ja que ningú ha respectat aquesta llei i encara viu pendent de l’ultima retallada per damunt de la voluntat com diuen ells dels catalans a les urnes, i reblant el clau, ens diu que la majoria de catalans se senten espanyols, crec que això en tot cas dependrà dels sentiments de cada ciutadà, i a més per si no ho sabien a la consulta ja la opció si i la opció no, aquesta última si fossin un partit mínimament democràtic, es la que haurien de defensar legítimament, i no prendre la posició de tenir por a la democràcia i la opinió de la gent.

 

En definitiva un estat que no vol evolucionar, i un passat que encara es molt present, i on tot s’hi val per retallar els drets de les persones amb falsos arguments, es urgent sortir d’aquest bucle de la història, i afegir-nos als estats evolucionats democràticament.

 

 

 

 

 1. Un dels caps provincials de la Falange que van organitzar la manifestació d’Arenys es diu Ricardo Alegret. Caldria investigar si està relacionat amb la presidenta del TSJC.

 2. Bona nit Albert,

  Veig que vas cap a RCat, efectivament, perquè cada dia em costa més seguir-te.

  Com exemple, un botó, en relació amb l’apunt d’avui, jo entenc que l’Administració de justícia, els jutges en concret, s’han de recolzar en la llei i no amb la moral, perquè és la seva funció i, sinó, els jutges posarien la seva moral per damunt de la llei que els dóna el poder legislatiu. Mals en tenen molts a la justícia, el primer i menys interessant per nosaltres és que solen ser fatxes i espanyols, i això traspua, però en els casos a jutjar aquí i arreu s’han de cenyir a la llei. Per això, el que s’ha de fer és canviar les lleis, i canviar d’Estat.

  Però tu ho tens molt fàcil, amb el programa de RCat: dos punts. Jo aspiro, com tu, a aquests dos objectius però a més a més a polítiques econòmiques, de territori, socials, educació, justícia, anticrisi, etc, etc. En qualsevol cas tu ho tens més fàcil perquè si RCat no pot obtenir la independència se n’anirà -sembla- a l’oposició, deixant que altres polítiques durant quatre anys en mans de la resta de partits. Si pel contrari, RCat vols aprofundor en el dia a dia… potser ja s’ho trobarà més magre.

  En qualsevol moment t’afartes d’acusar ERC de submisió, quan del que es tracta és de democràcia. O per tu no compta el Parlament? O potser t’has cregut la propaganda de CIU que ERC hauria de declarar la independència per ser coherent? Aviam, ERC és coherent amb independència però primer amb la democràcia i amb 21 diputats independentistes contra la majoria del Parlament que no hi és a favor no és un exemple racional de democràcia. De fet, seria directament fer el ridícul. Si tu prefereixes tenir els diputats independentistes sentats fins que siguin majoria aquesa és la teva opció, però no la meva.

  Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.