ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA POLICIA OBEDIENT

Avui amb resposta a les critiques de la CUP i Comuns per com s’havien comportat els Mossos en els desnonaments, el Conseller ha advertit que tothom ho tingui clar, però els Mossos obeeixen ordres judicials.

Aquesta frase deixa a l’aire moltes coses i caldria veure quin model policial volem i quins drets te la ciutadania amb aquestes estructures estatals que finalment actuen com a organs de repressió constant i legal.

La diputada cupaire diu que si es vol construir un país millor cal que els mossos no vagin a desnonar a les families posant com exemple una actuació amb vint antiavalots i tres furgonetes policials Sense sanció al propietari o mediació possible. Per part del Comuns ha insistit en el mateix i el Conseller parla de trobar el camí de la centralitat entre dret a la seguretat i dret de manifestació.

Es preocupant que els que tenen la força i el poder legal per utilitzar-la depenguin exclusivament d’ordres judicials quan amb Estats com Espanya amb greus mancances democràtiques i un sistema podrit i hereu de la Dictadura feixista que poden ser molt perilloses. No crec que hagin de ser l’única referència vàlida.

El sistema democràtic aquí te un greuge i un abus a la propia ciutadania convertint la seguretat amb control indiscriminat dels vertaders protagonistes, la ciutadania. Les lleis injustes evidentment no es poden complir i aquí les contradiccions entren amb força, si ho fem pervertim tot el sistema i cal una solució per no ser excusa d’actuacions indiscriminades sota el paraigues de la legitimitat.

Ara el Conseller treu la mateixa excusa que l’anterior amb una clara mostra de que no ha canviat res. La Policia estar al servei de la ciutadania, i no al servei d’una justicia podrida en un Estat com aquest. En un Estat normal segurament aquest seria el protocol més normal, però desprès sobretot que la ciutadania hagi decidit i votat amb un mandat democràtic, això per força ha de tenir unes conseqüències i no es pot des de la mateixa institució animar a la gent a la protesta i alhora reprimir-los com ha anat passant. Alhora i sobretot en un fet tant sensible com els desnonaments, la mediació i estudi de cada cas ha de ser la norma i l’obediència cega a la justícia molts cops amb benefici de grups inversors per especular amb les vivendes un últim recurs.

Com sempre la gent a la cua del sistema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.